Scene ireale la protestul antivaccin! Circ și violență la poarta Ministerului Sănătății. Un protest antivaccin instrumentat de politicienii din AUR s-a transformat într-un scandal în toată regula, presărat cu gesturi agresive și scene șocante.

Doi jurnaliști au avut nevoie de intervenții medicale după ce oamenii învrăjbiți i-ar fi lovit, iar un protestatar s-a urcat pe zidurile clădirii ca să intre peste ministrul Rafila în birou, asta deși nimeni nu are de gând să oblige oamenii să se vaccineze, spun autoritățile.

Scene ireale la protestul antivaccin! Stegarul Dac s-a urcat pe clădirea instituției și a amenințat că va intra peste Alexandru Rafila

În strigătele furibunde de revoltă ale protestatarilor, individul cunoscut drept Stegarul Dac s-a cățărat pe clădirea Ministerului Sănătății, amenințând că va intra peste Alexandru Rafila, să-i ceară socoteală. În jur s-a adunat o armată de jandarmi, iar din birou negociatorii au încercat să îl convingă să renunțe la gestul extrem.

Degeaba.

„Atât, zece inși să intre la dezbaterea publică, atât”, a fost cererea bărbatului.

Între timp, cei de la sol au devenit agresivi și a fost nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță după ce unui jurnalist i s-a făcut rău în buluceala generală iar altul ar fi fost lovit.

Citește și: Zi neagră la mare! Patru turiști și-au pierdut viața în valurile agitate

Toți cei care s-au strâns aici fluturând steaguri cu chipul lui Iisus pretind în mod fals, spun autoritățile, că se încearcă introducerea vaccinării obligatorii. Manifestația a fost organizată de politicienii din AUR.

„Nu am nimic cu cei care vor vaccinuri, să-și facă trăi pe zi, n-am niciun stres, dar nu sunt de acord cu obligativitatea. Nu suntem animale. Nu vrem să fie transformați copiii noștri în cobai”, „Se știe bine că suntem vizați pentru a fi împuținați, ca să spun așa”, „Eu am venit aici să pun umărul, nu

sunt eu miezul, dar dacă tu stai acasă ăla, ăla, cine vreți fraților să salveze?! Ieșiți toți, nu ne omoară nimeni, suntem liberi. Go Trump! Forța Trump! Go patrioții! Vă iubesc!”, au spus protestatarii.

Alții și-au rupt din timp să vină la protest ca să-și verse alte ofuri.

„Ăștia vor să ne ia proprietățile, să ne facă săraci dar fericiți”,

au spus alți protestatari.

Ministrul Sănătății a explicat că în strategia națională de vaccinare nu se regăsește nicio prevedere care să indice faptul că vaccinarea va deveni obligatorie.

„Nu există niciun fel de bună credință în fața Ministerului Sănătății, există doar manipulare, minciună, confuzie și iresponsabilitate în ceea ce privește sănătatea copiilor acestei țări”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Au visat la câteva zile de tratament, însă s-au trezit în mucegai și mizerie! 28 de pensionari au fost cazați în camere cu molii

„Se creionează un fel de sectă de asta, de antivaxeri. De ce spun sectă? Acolo este un steag cu Iisus Hristos, mai sunt câteva naive care stau cu icoanele în mână, celălalt, Stegaru ăla Dac, o să vă spun imediat despre el, e cu drapelul național, adică este o furie de asta prostească a proștilor, o să spun, pentru că, și o să zic așa: că vrei să te vaccinezi sau că nu vrei să te vaccinezi, este alegerea ta. Doar că, ăștia protestează împotriva unui document care spune foarte clar că nimic nu e obligatoriu”, a explicat analistul politic Sorin Gherman.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că cei din conducerea AUR, care au organizat protestul, au îndemnat participanții să blocheze intrarea în minister, după care au încercat să intre în clădire. Totodată, precizează că mai multe persoane vor fi sancționate.