Au visat să ajungă la băi cu bilete mai ieftine, unde sperau să aibă parte de câteva zile de relaxare, ca să îi pună pe picioare, dar au nimerit în camere extrem de neîngrijite, pline de mucegai și molii, iar mâncarea ar fi fost dezgustătoare, mai spun oamenii.

Sunt plângerile mai multor vârstnici pe care Casa de Pensii i-a trimis în stațiunea Voineasa, la un hotel de mult uitat.

Unii au făcut cale întoarsă de teamă să nu se îmbolnăvească.

Au visat la câteva zile de tratament, însă s-au trezit în mucegai și mizerie! Pensionarii au făcut plângere, însă Blocul Sindical se apără

Aproximativ douăzeci și opt de pensionari au fost atrași de peisajele montane din zonă și au ajuns la hotelul Lotru din Voineasa pentru că e singurul cu care Casa de Pensii are parteneriat în zonă și astfel au putut cumpăra cazări la prețuri mai mici.

Doar că, în momentul în care au pus piciorul acolo, și-au dat seama că nu veniseră la tratament ci mai degrabă riscau să se îmbolnăvească. Camerele cu mobilier vechi erau pline de praf și de mucegai iar în unele saltele ar fi găsit molii, spun pensionarii.

Citește și: Când va avea loc următoarea majorare a pensiilor în 2023? Marius Budăi a făcut anunțul oficial: „Să aducă o speranță părinților și bunicilor noștri”

În plus, și mâncarea se pare că era de proastă calitate. Dintre cei douăzeci și opt de pensionari unii s-au întors acasă și au dat uitării sejurul, dar ceilalți au sesizat protecția consumatorului din Vâlcea. Inspectorii s-au dus acolo în control și au descoperit nereguli grave, dar au dat o amendă blândă de doar o mie de lei.

Hotelul aparține Blocului Național Sindical care susține că nu sunt bani de renovări capitale.

Ar exista și camere care arată mai decent, însă bătrânii ar fi plătit doar pentru două stele, astfel nu i-au putut caza în camere renovate, spun persoanele responsabile de hotel.