O gravidă a născut pe trotuarul din curtea spitalului, un alt tânăr a murit fulgerător după ce a fost trimis acasă de aceiași medici din Urziceni, dar până la această oră nimeni nu se consideră vinovat.

Șefa spitalului ridică din umeri și acuză jurnaliștii că o intimidează, primarul se ascunde de camerele de luat vederi iar de la București se cer demisii de onoare. Între timp, revolta dă în clocot în fața unității medicale unde oamenii se plâng că nu îi bagă nimeni în seamă nici dacă își dau duhul acolo.

Spitalul din Urziceni a stârnit revolta pacienților! Oamenii spun că sunt trimiși acasă, chiar dacă starea de sănătate nu permite acest lucru

Familia tânărului de treizeci și doi de ani le-a povestit anchetatorilor că bărbatul ar fi ajuns la Spitalul Municipal Slobozia cu dureri groaznice în piept. Medicii l-ar fi tratat în bătaie de joc și l-ar fi trimis acasă, unde a pierit în brațele apropiaților.

„40 de minute a durat până l-a băgat în camera de gardă. Eu am conștientizat abia ieri ce mi-a spus el acolo la spital. Face: uite frate ce mi-a zis asistenta sau doctorița, nu mai țin minte exact, dar cred că doctorița că, cum a stat două zile cu dureri în piept mai pot să stau 20 de minute. Mi-a spus că i-a făcut o injecție în zona asta, aici în fund.

În toată situația aia nu ne-am dat seama că trebuie să ne dea ceva la mână, am plecat așa, mulțumiți că el e pe picioare”, a spus Marius Manolache, fratele bărbatului decedat.

Ulterior, o gravidă avea să nască pe trotuar după ce doctorii i-au spus cinic în față că n-au locuri în saloane.

„A ajuns la asistentă, s-a văitat că e rău, asistenta a trimis-o, a spus că n-are personal, să se ducă la Slobozia și până a ieșit afară, în cinci minute a născut

jos. E posibil așa ceva?!”, spun rudele femeii.

În vreme ce au fost deschise anchete, pacienții formulează acuzații pe bandă rulantă.

„Ce mai caut cu el la spital, nu poate să moară? Și am început să plâng și eu, doamnă. Da, așa a zis”, au mărturisit alți pacienți.

Femeia se plânge că ar fi venit cu soțul la același spital iar personalul medical nici măcar nu l-ar fi băgat în seamă.

„N-a vrut să îi schimbe sonda și a chemat doctorul jos la camera de gardă și a zis că nu-i face nimic că el n-are ce să-i facă și asistenta n-a vrut să-i schimbe sonda și m-am luat de ea. I-am zis ce vrei, să-ți bag bani în buzunar? Este un pensionar amărât, schimbați-i sonda și n-a vrut. Am căutat mașină după aceea, am adus pe cine am găsit și l-am dus acasă.

Ca pacienți, noi suntem vinovați că le băgăm în buzunar. Cred că ia triplu de salariu care îl ia în buzunare”, a mai spus aceasta.

Citește și: Vipere tot mai multe, vaccin prea puțin! Salvamontiștilor avertizează turiștii care se aventurează pe traseele de munte

Iar revolta și deznădejdea urlă la poarta Spitalului din Urziceni. O mamă cu fetița răcită cobză în brațe așteaptă disperată să se întâmple o minune.

„Face febra, are diaree, vomită, tușește. Am venit... n-avem medic, fără medic. Acum eu trebuie ce trebuie să fac? Să mă duc tocmai la București cu mașina personală? Că noi n-avem ambulanțe aici, noi n-avem medici de gardă niciodată aici și dacă murim, murim că așa trebuie să murim, că venim aici și nu ne primesc, ne ia de la poartă inclusiv cu bodyguarzi, cu asistente, face ură de rasă, ne înjură mai rău ca la cort. Cum venim, așa plecăm”, a spus mama unei paciente.

Luni, șefa spitalului municipal nu vedea să aibă pic de vină, ba chiar se considera intimidată de întrebări.

„Nu sunt descumpănită, vom verifica, vom face anchetă și vom vedea ce se întâmplă. Nu încercați să mă intimidați. Văd că dvs. aveți mai multe informații decât mine”, a declarat șefa Spitalului din Urziceni.

Potrivit declarației de avere, Daniela Ianuș câștigă un salariu de peste șaisprezece mii de lei pe lună. Deține cinci terenuri, două mașini, cinci case, o colecție de timbre filatelice în valoare de opt mii cinci sute de euro, acțiuni de peste o sută cincizeci și cinci de mii de lei la o firmă privată și două credite la bănci de o sută de mii de lei. Ministrul Sănătății a cerut demisia de onoare, dar degeaba.

Primarul din Urziceni, declarații revoltătoare: „Ghinion! Dacă se întâmpla în cursul săptămânii era altceva”

Nu la fel gândesc și cei de la Colegiul Medicilor, care spun că Spitalul Municipal Urziceni nu-și merită numele. „Eu nu știu dacă declasificarea este suficientă pentru că ce înseamnă declasificare. Eu nu știu dacă această unitate sanitară poate să fie, atâta timp cât nu-și îndeplinește menirea, adică nu furnizează servicii medicale de calitate și nu oferă condiții de siguranță pentru desfășurarea unui act medical, atunci este greu de spus că acolo este un spital”, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor.

Citește și: Larisa Iordache, la un pas să își piardă un rinichi. Ce diagnostic a primit fosta gimnastă din partea medicilor: „Ajungeam să mă târăsc pe jos de durere”

Primarul din Urziceni, în subordinea căruia se află spitalul a refuzat să vorbească în fața camerei deși a promis că o va face. Aceeași atitudine a avut-o și viceprimarul. În schimb luni, după ce a văzut imaginile cu gravida care a născut pe trotuarul din curtea unității medicale, primarul a spus cinic pentru jurnaliștii de la Libertatea: „Ghinion! Dacă se întâmpla în cursul săptămânii, până la ora patru, era altceva.”