Noi proteste la Ministerul de Finanțe! 18 000 de angajați ai Fiscului au ieșit și astăzi în fața Ministerul de Finanțe. Este a doua zi la rând când românii au ieșit în stradă să își strige nemulțumirile.

De data aceasta, cei care protestează sunt angajații de la Fisc și Trezorerie, care au întrerupt programul de muncă și în această dimineață. Angajații Ministerului de Finanțe sunt extrem de nemulțumiți de noua ordonanță, cunoscută drept „ordonanța austerității”.

Aceasta prevede ca anumite salarii ale bugetarilor să fie reduse. De asemenea, vorbește despre restructurări în rândurile angajaților la stat.

Noi proteste la Ministerul de Finanțe! Angajații sunt hotărâți să iasă în stradă în continuare

Chiar dacă Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a asigurat că nu vor fi afectate de ordonanța menționată anterior salariile mici și cele medii, oamenii au și alte motive de nemulțumire.

Sindicaliștii  din Ministerul Finanțelor spun că 15 000 de plăți care erau programate pentru vineri sunt în așteptare. Astfel, oamenii se tem că nu vor intra în posesia salariilor înainte de mini vacanța de Sfânta Maria. 

Citește și: Ministerul Educației, anunțul momentului despre salariile profesorilor! Este grevă generală în școlile din România

Această întârziere ar fi cauzată de faptul că sunt anunțate proteste în mai multe trezorerii din țară.

În cazul în care bugetarii nu vor încasa salariile până la finalul zilei de vineri, 11 august, următoarea dată în care se vor putea încasa acestea va fi abia miercurea viitoare, după zilele libere acordate pentru Adormirea Maicii Domnului.

Ca să calmeze spiritele, Marcel Boloș a vizitat în dimineață zilei de vineri două trezorerii din Capitală. După ce a discutat cu angajații, ministrul le-a promis că în viitor vor exista programe prin care vor fi ușurate condițiile de muncă.

Nemulțumirile oamenilor există încă, așa că protestatarii ar putea ieși în stradă și zilele următoare, în mai multe orașe din țară. De asemenea, data de 22 august ar putea aduce o grevă de avertisment.