În a unsprezecea zi de la invazia militanților Hamas în Israel apar primele semne de viață ale ostaticilor duși în Fâșia Gaza. Un clip în care apare o tânără cu dublă cetățenie israeliană și franceză a fost publicat pe rețelele de socializare de organizația Hamas. Ea implora autoritățile de la Tel Aviv să o elibereze.

Citește și: Mii de oameni sunt condamnați să fugă din calea bombelor în Fâșia Gaza. Spitalele sunt deja pline și rămân fără medicamente

„Sunt Mia Shem, am 21 de ani, sunt din Shoham și sunt prizonieră în Gaza. Eram la petrecere, m-am rănit la mână, m-au dus la spital și mi-au făcut o intervenție chirurgicală care a durat 3 ore. Se poartă bine cu mine, îmi dau medicamente. Totul este în regulă. Vă cer doar să mă aduceți acasă cât mai curând posibil, să mă duceți la familia mea, la frații mei!”, a

declarat tânăra ținută ostatică.

În fundal, în timp ce Mia își înregistrează discursul, se pot auzi și bombardamentele israelienilor. Hamas a arătat și câteva imagini în care se observă că fata este bandajată la mână. Din Israel, mama tinerei a cerut și ea autorităților să îi aducă fata acasă. „Nu știam dacă e moartă sau vie până ieri. To ce știam e că ar fi putut fi răpită.

Implor lumea să îmi aducă copilul înapoi acasă”, a declarat mama tinerei. 

Hamas cere eliberarea a 6.000 de prizonieri palestinieni 

La fel ca mulți alții, Mia a fost răpită de la acel festival care avea loc lângă Fâșia Gaza. Militanții Hamas au ucis atunci zeci de oameni, iar pe alții i-au luat o statici până la invazie. Mia a apucat să publice și câteva imagini în care se bucura de atmosfera de acolo împreună cu prietenii ei.

Aceasta este prima veste primită de la Hamas cu privire la ostaticii captivi în Gaza, despre care evreii cred că ar fi un număr de 199. Un reprezentant al Hamas spune însă că ar fi mai mulți, chiar 250 și cere Israelului eliberarea a 6.000 de prizonieri palestinieni în schimbul lor.

Între timp, rachetele zboară în continuare din Gaza spre Israel, iar trupele Tel Aviv-ului sunt gata să intre în forță în teritoriile palestiniene.

Până atunci, aviația lansează zeci de bombe asupra clădirilor despre care se crede că ar fi ținte militare ale Hamas. Numai că în Fâșia Gaza, victimele din rândurile civililor sunt cu miile. Salvatorii nu au nicio clipă de răgaz luptă și cu mâinile goale pentru a scoate victimele dintre ruine, iar după ce reușesc, ambulanțele îi duc la spital. Și ONU a avertizat că în lipsa unui ajutor rapid, Fâșia Gaza se îndreaptă către o criză umanitară de proporții.