Palestinienii își plâng moartea după loviturile aeriene israeliene din Fâșia Gaza. Mii de oameni au fost uciși, mulți fiind nevinovați, susțin oficialii palestinieni care cer deschiderea unor coridoare umanitare. Alte mii de răniți au acum nevoie de servicii medicale, dar spitalele din Gaza sunt deja pline și rămân fără medicamente. Între timp, premierul israelian anunță că se apropie momentul invaziei terestre și avertizează Hezbollah-ul să nu-i atace trupele. Totul miroase a moarte în Fâșia Gaza.

Atacurile israelienilor fac victime printre civilii nevinovați. Chiar și salvatorii au căzut la datorie. O echipă de pompieri, care încerca să salveze supraviețuitorii unui atac, a fost nimicită de bombele lansate de aeronavele de luptă. Printre lacrimi, unul dintre salvatori își strigă oful.

Citește și: ONU atrage atenția: Luptele din Fâșia Gaza se transformă într-un dezastru umanitar

Bilanțul negru se apropie de 3.000

de morți și a depășit 10.000 de răniți de la atacul sângeros al militanților Hamas. Mii de familii de palestinieni au fost distruse, iar rudele care au supraviețuit sunt deznădăjduite. Fatima, de exemplu, și-a pierdut doi unchi: „Am încercat să-i sun de o jumătate de oră, i-am sunat, dar degeaba. Pe unchiul, pe soția sa, pe vărul meu... Tot auzeam: Abonatul nu poate fi contactat, abonatul nu poate fi contactat...”. 
Fatima este însă decisă să nu plece din Gaza: „Nu avem alectricitate, apă, internet, rețele (n. red. de telefonie), scutece, lapte. Dar, chiar de vom muri de foame, vom rămâne aici, nu vom pleca”.

Said, care nici nu mai are lacrimi să plângă, a venit și el să ia trupurile rudelor sale. Trei copii au pierit: „Fratele meu și cei trei copii ai săi au murit după ce le-au lovit casa.

Fără niciun motiv! Ei locuiau acolo crezând că sunt în siguranță. Odihnească-se în pace!”.

Oficialii israelieni au anunțat numărul exact al ostaticilor

Drame sunt și printre israelienii care așteaptă o veste de la rudele lor dispărute în urma atacului Hamas. Această femeie de pildă își caută fata de care nu mai știe nimic de mai mult de o săptămână.

Alții și au pierdut întreaga familie în raidul ucigaș. Oficialii israelieni au anunțat numărul exact al ostaticilor: 199 de oameni se află acum în mâinile teroriștilor Hamas, iar trupele israeliene încearcă să i aducă acasă teferi. Pe de altă parte, liderii mondiali cred că operațiunea ar trebui să fie îndreptată exclusiv pe anihilarea organizației Hamas.

Altfel, liderul de la Casa Albă l-a trimis pe secretarul de stat Antony Blinken la Tel Aviv la doar patru zile după ce plecase de acolo.

Sunt tensiuni mari acum în Israel, care se vede amenințat și din nord de combatanții Hezbollah. Între timp, aviația israeliană distruge mai multe ținte ale Hamas din Fâșia Gaza, de unde pleacă în continuare rachete către teritoriul israelian.