Un român apare pe lista dispăruților, după atacurile Hamas, anunță site-ul oficial al Guvernului israelian. Între timp, numărul victimelor confirmate a ajuns la 2500 de morți și peste 8000 de răniți, de ambele părți, iar Israelul anunță că nu va înceta atacurile până când nu va distruge complet gruparea Hamas.

Tot acest război însă, lasă în urmă un adevărat dezastru umanitar. La primele ore ale dimineții, Fâșia Gaza este cufundată complet în întuneric, după ce singura centrală electrică din zonă a încetat să mai funcționeze.

Ca urmare a atacului terorist al grupării Hamas, Israelul a oprit curentul palestinienilor și a interzis intrarea în Fâșie a alimentelor, medicamentelor și combustibilului.

Grupurile internaționale pentru drepturile omului imploră Israelul și Hamas să reducă suferința civililor 

Ministrul israelian al Energiei susține că nici ajutorul umanitar nu va fi permis pentru cele două milioane de oameni prinși în acest război.

„Niciun întrerupător electric nu va fi pornit, niciun robinet de apă nu va fi deschis și niciun camion de combustibil nu va intra până când israelienii răpiți nu se vor întoarce acasă”, a declarat oficialul.

Blocada totală naște îngrijorare în grupurile internaționale pentru drepturile omului iar comitetul internațional al Crucii Roșii numește răzbunarea Israelului ca fiind o escaladare odioasă, implorând Israelul și Hamas să reducă suferința civililor.

În tot acest timp, spitalele din Gaza riscă să se transforme în adevărate morgi. Toți se tem că în Gaza prinde contur o adevărată catastrofă umanitară. În rândul civililor, pe măsură ce spitalele pierd curent, vârstnicii rămân fără oxigen iar viețile nou născuților din incubatoare se reduc la câteva ore. Bombardarea Fâșiei Gaza a dus și la uciderea a patru angajați ai Crucii Roșii, potrivit purtătorului de cuvânt al organizației caritabile.

În tot acest timp, în Israel, premierul a format un Guvern de urgență pe timpul războiului. De partea cealaltă, Hamas anunță tiruri de rachete asupra Tel Avivului, după ce raidurile israeliene au lovit tabere de refugiați. Până acum, o mie de case au fost complet distruse iar alte 600 grav avariate. Pentru toți civilii care au nevoie de protecție, ONU cere deschiderea unui coridor umanitar și asta pentru că palestinienii sunt captivi acum pe un teren al morții, spun analiștii.

Aceștia sunt de părere că operațiunea terestră este iminentă iar israelienii vor răzbunare pentru măcelul provocat de Hamas. Miercuri, știrea că gruparea teroristă a ucis cu bestialitate patruzeci de bebeluși făcea înconjurul întregii planete și însuși președintele Statelor Unite  mărturisea că a văzut dovezile, dar nici președintele, nici oficialii americani, nu au văzut imagini sau rapoarte confirmate independent despre copiii decapitați, a clarificat ulterior un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit Washington Post.

Totodată, deși Hamas recunoaște că a ucis sute de persoane în actul terorist de sâmbătă, într-un ultim comunicat, liderul grupării a negat uciderea copiilor și a bebelușilor. Potrivit ultimelor informații printre victimele făcute în Fâșia Gaza de către luptătorii Hamas, se numără și o tânără cu origini românești. Bruna avea 24 de ani și era dată dispărută. Abia miercuri părinții au aflat că fiica lor a fost ucisă în cumplitul atac terorist. Aproximativ 97 de israelieni străini și cu dublă cetățenie au fost duși în Fâșia Gaza de către luptătorii Hamas. Despre mulți, familiile nu au nicio veste.

Un român apare pe lista dispăruților, după atacurile Hamas, pe site-ul oficial al guvernului israelian. Autoritățile de la noi cercetează informația însă, până acum, nu există nicio confirmare și nicio informație suplimentară.