Miracol la Botoșani! O adevărată minune s-a petrecut la spitalul din Iași, unde copilul de 3 ani care a fost aruncat pe geamul unui motel din localitate s-a trezit din comă chiar de ziua lui.

După ce au anunțat că băiețelul va fi deconectat de la aparate, pentru că micuțul nu dădea semne că se va mai face bine, medicii au anunțat că starea lui de sănătate se îmbunătățește considerabil.

Miracol la Botoșani! Unul dintre frații aruncați pe geam la Botoșani se simte mai bine

Gabriel a ajuns la spital pe 21 august, atunci când mama lui și a fratelui său, Vladimir, a recurs la un gest necugetat. Femeia s-a urcat pe geamul unui hotel din localitate și i-a aruncat pe cei doi fii ai săi pe geam.

Ulterior, și ea a avut să facă același lucru, dar a fost oprită la timp de salvatorii care au venit la fața locului.

Din nefericire, Vladimir a pierit la foarte scurt timp după tragedie, iar Gabriel a fost transportat de urgență la un spital din Iași. De atunci, starea copilului s-a înrăutățit iar medicii au luat decizia, cu acordul tatălui, de a-l deconecta de la aparate.

„Copilul a fost adus în stare foarte gravă, în stare de comă profundă, scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Din păcate, nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical.

Citește și: Mama din Botosani avea discernământ! Femeia care și-a aruncat copiii de la etaj a fost imediat arestată

Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific pe Terapie Intensivă al acestui copil. În cursul zilei, dacă starea lui va permite, vom face și o rezonanță magnetică pentru a aprecia mai bine toate leziunile. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic”, a declarat Dr. Marius Dabija, director medical al Spitalului de Neurochirurgie Iași, potrivit Monitorul de Botoșani, cu câteva zile în urmă.

Iată însă că Gabriel a avut parte de un miracol. Chiar pe 6 septembrie, atunci când este ziua sa de naștere, micuțul a fost detubat, după ce a dat semne că își revine. Copilul răspunde stimulilor, plânge, semne care îi bucură pe medicii care îl îngrijesc, pentru că acest lucru înseamnă că este pe drumul cel bun, notează playtech.ro.