A murit afaceristul în vârstă de 50 de ani, bătut crunt și jefuit în vila pe care o deținea în Sibiu. Între timp, ancheta bate pasul pe loc, iar oamenii legii par depășiți de situație. Nici după patru zile suspecții nu au fost prinși, deși au fost chemate echipe de criminaliști cu experiență, chiar de la București. În continuare se ia în calcul inclusiv varianta unui asasinat la comandă.

Oamenii legii au scotocit miercuri proprietatea afaceristului, aflată în apropiere de vila lui Klaus Iohannis, în căutarea de noi probe. În sprijinul polițiștilor din Sibiu a fost trimisă și o echipă de la direcția de investigații criminale din București, care a căutat indicii în întreaga zonă. Nicio ipoteză nu este exclusă în acest moment.

„Surse din anchetă spun că atacatorii au urmărit locuința omului de afaceri timp de câteva zile.

Una dintre ipotezele luate în calcul este că aceștia au urmărit fiecare mișcare dintr-o casă nelocuită”
, a transmis Anca Marin, corespondent Kanal D.

„În casă la tine să nu ai siguranța zilei de mâine, nici tu, nici familia ta, asta este revoltător. Au mai și furat, dar doar ca să dea aspectul de furt și nu vii întâmplător în grup, vii unul singur îți încerci norocul ce poți fura”,

a povestit mama logodnicei lui Adrian Kreiner.

Pe lângă jaf, anchetatorii iau în calcul și ipoteza unei reglări de conturi sau a unui asasinat la comandă 

Primele date arată că cei trei indivizi au furat ceasuri în valoare de peste 200 de mii de euro. Cele trei variante luate în calcul sunt jaful, o reglare de conturi sau un asasinat la comandă. Hoții au fost înregistrați de camerele de supraveghere din interior, iar anchetatorii spun că au un cerc de suspecți.

„Până în prezent autorii infracțiunilor nu au fost identificați, însă se fac eforturi susținute în acest sens”, a declarat Mihaela Ruginosu, procuror.

Numai că până acum nu a fost nimeni audiat și nu am primit nicio informație despre persoanele care ar fi în vizorul oamenilor legii.

„Pot să fie urme biologice sau urme formă, urme lăsate de obiectele de îmbrăcăminte, urme lăsate de instrumente și alte mijloace prin care s-a efectuat efracția.

Urme biologice care pot duce la identificarea persoanei, cum ar fi ADN-ul sau firele de păr sau fibrele textile de pe îmbrăcăminte”, spune Crișan Lăzureanu, expert criminalist.

După două zile în care a stat în comă la terapie intensivă, bărbatul de 50 de ani s-a stins. Adrian Kreiner a fondat lângă Sibiu o  companie care produce piese și componente pentru industria auto. Era investitor în criptomonede, pasionat de raliuri și avea mai multe mașini de lux.

Miercuri, angajații săi au venit să-i aducă un omagiu.

„A fost un om de nota 20. Pe toată lumea ajuta, pe toată lumea... nu știu, nu ne vine să credem. Firma e în stare de joc, toți angajații, toți. Ne pare rău, nespus de rău și am dorit că cine a făcut chestiile astea să plătească”, spun cei care au lucrat cu omul de afaceri.

Iubita afaceristului, care era în casă în noaptea tragediei, a postat un mesaj pe Facebook: „Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și vă rog pe voi toți și presa ca în perioada următoare să îmi respectați intimitatea durerii pe care mereu am trăit-o în liniște.”

Între timp, procurorii au schimbat încadrarea juridică din tentativă la omor calificat în omor calificat.