Cine este Alexandra Ungureanu? Solista este gazda emisiunii „Duet cu Alexandra”, pe care telespectatorii o pot urmări în fiecare seară de vineri, de la ora 22, la Kanal D2.

Alexandra este pasionată de muzică iar pe parcursul timpului a devenit un artist complet și extrem de cunoscut în țara noastră. Puțină lume știe însă câtă muncă se află în spatele carierei de succes pe care vedeta o are în prezent.

Cine este Alexandra Ungureanu? Biografia celebrei cântărețe

Alexandra Ungureanu s-a născut pe data de 28 decembrie 1981 la Onești, în județul Bacău. Încă de mică aceasta a avut o înclinație spre muzică, așa că primele ore de canto pe care solista le-a făcut au fost în copilărie, când avea doar 6 ani.

Ulterior, la acestea s-au adăugat clasele de pian și de chitară.

După ce a mai crescut, vedeta a luat parte la mai multe concursuri, în urma cărora a fost premiată de nenumărate ori.

În anul 2001, Alexandra Ungureanu a colaborat cu formația Sistem, perioadă în care au lansat mai multe proiecte muzicale, precum „Emoții”, „Senzații” și „Departe de tine”.

Citește și: Alexandra Ungureanu, surprinsă de cadoul pe care l-a primit de 1 Martie, chiar de la o persoană specială: „Nu mă așteptam”. Le-a dezvăluit totul fanilor

În 2003 vedeta a obținut locul trei la Selecția Națională pentru competiția muzicală „Eurovision”, cu piesa „Make this love come true”. Un an mai târziu, artista a făcut un turneu în 12 orașe ale țării, alături de mai multe formații românești consacrate, precum Holograf, Vița de Vie sau Taxi. În același an, solista a devenit vocea principală a formației Crush.

În 2021, artista  a obținut titlul de cea mai stilată femeie din România, după ce a devenit marea câștigătoare „Bravo, ai stil! Celebrities”.

Chiar dacă este o cântăreață de succes, Alexandra Ungureanu s-a luptat în trecut cu tracul de scenă

Pe parcursul timpului, Alexandra Ungureanu a devenit o vedetă completă, însă începuturile vieții de artist nu au fost ușoare pentru aceasta.

Citește și: Noi sezoane “În oglindă”, “Duet cu Alexandra” şi “Detectorul de minciuni” se vor vedea la Kanal D2

În trecut, solista s-a confruntat cu frica de scenă, ceea ce i-a pus multe bețe în roate. Chiar dacă adora să cânte, Alexandra Ungureanu era copleșită de emoții negative înainte de a susține concerte.

„Iubesc muzica și să mă exprim prin muzică, dar am luptat ani de zile cu acel trac care m-a făcut să ratez multe momente în care simțeam că am atâtea de oferit, dar am dat foarte puțin, pentru că m-am pierdut în fața audienței.

Probabil, din dorința de a atinge perfecțiunea, în loc să las loc emoției constructive, care să vrăjească. Experiența m-a ajutat să depășesc acest stadiu”, a povestit Alexandra Ungureanu într-un interviu.