În dimineața zilei de miercuri, pompierii au recuperat trupul neînsuflețit a celei de-a șaptea persoane care era dată dispărută în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova. Salvatorii au confirmat că este vorba despre un copil.

Mai exact, micuțul scos de sub ruinele complexului turistic din Tohani este fiul finului lui Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii unde s-a petrecut tot dezastrul, notează România TV

„A fost extrasă cea de-a șaptea victimă, decedată (minor). Se continuă acțiunea de căutare”, a transmis miercuri Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

A trecut o zi de la incendiul care a îngrozit o țară întreagă. Chiar dacă salvatorii au căutat constant cele 8 persoane dispărute în urma tragediei, doar șase dintre acestea au fost găsite în cursul zilei de marți.

Toate trupurile fără viață descoperite până în acest moment au fost carbonizate.

În această situație a fost activat Planul Roșu de intervenție, marți dimineață, în jurului orei 06:30. La fața locului au ajuns imediat 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

Citește și: Incendiul devastator de la Ferma Dacilor a făcut deja 7 victime! Tatăl unei tinere care a pierit în urma dezastrului, mărturisiri sfâșietoare: „Nu ne așteptam la așa ceva”

Dintre persoanele care s-au auto evacuat imediat după izbucnirea incendiului, doar 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri.

Cine este Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova?

Cu doar câteva săptămâni în urmă, la jumătatea lunii decembrie, Cornel Dinicu, patronul pensiunii care a fost mistuită de flăcări, a povestit că a ridicat complexul turistic de la zero, amenajând prima dată un grajd, care ulterior a fost transformat într-un restaurant și în zonele de cazare.

„Avem câteva atuuri faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de Bucureşti, nu mai stăm în trafic şi aglomeraţie, e aer curat, e natură multă. (…) Zona e în plină dezvoltare, solul este fantastic pentru viţa de vie, toate cramele din jur au investit foarte mult în domeniul viticol. (…) Potenţialul e fantastic. Zona se dezvoltă, eu cred foarte tare în proiectul ăsta şi avem de muncă două vieţi aici şi pentru următoarele generaţii”,

spunea Cornel Dinicu, pentru Observatorul Prahovean.

Tot atunci, Cornel Dinicu era foarte critic la adresa autorităților, pe care le acuza că doar îngreunează lucrurile pentru antreprenorii din țara noastră.

„Că nu ne ajută nimeni, nu e nicio problemă, mi-aş dori să nu ne mai încurce. Avem generatoare. Avem… Ne mai dă şi statul un pic de curent. Am făcut cerere de vreo 10 ani, tot aştept să ne mărească puterea, să ne tragă o linie de medie”,

mai spunea la acea vreme proprietarul Fermei Dacilor.