Pentru trei familii din Tarcău, Crăciunul s-a transformat într-un adevărat coșmar! Oamenii au rămas pe drumuri în mijlocul Sărbătorilor de iarnă după ce casele le-au fost cuprinse de flăcări.

O femeie de 44 de ani, îngrijită de medici după ce a suferit un atac de panică atunci când a văzut că îi arde casa 

La fața locului au ajuns imediat mai multe echipaje de pompieri din Detașamentul Piatra-Neamț, dar și pompierii voluntari din Tarcău și Bicaz.

Din fericire nu au existat victime. O singură femeie, proprietara celei de-a treia case, în vârstă de 44 de ani, a avut nevoie de asistență medicală după ce a suferit un atac de panică.

Cu toate acestea, daunele materiale sunt semnificative.

Citește și: Bătrânii, la coadă pentru ajutoarele alimentare: „Binevenite, că din pensie se duc mulți bani pe medicamente”

„La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul se manifesta în trei gospodării: într-una ardeau generalizat anexele gospodăreşti şi parţial acoperişul casei, în alta acoperişul locuinţei, iar în alta o anexă gospodărească, existând posibilitatea propagării la vecinătăţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, potrivit Agerpres.

Focul a izbucnit la prima gospodărie, la nivelul acoperișului casei, pe o suprafață de 10 metri pătrați.

Ulterior au fost cuprinse de flăcări și anexele din lemn din jurul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

În ceea ce privește a doua gospodărie, acoperișul acesteia a ars pe o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 30 de metri pătrați dintr-un perete al casei. Tot un perete a fost afectat de incendiu și la a treia locuință.

Citește și: Pacientă plimbată 35 de ore între spitale din lipsă de medici. Soțul femeii, mărturisiri emoționante: „Disperarea a fost groaznică”

Potrivit primelor informații prezentate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, focul a pornit de la un scurtcircuit electric.