Nervi, cozi și aglomerație, de asta au parte cei care de sărbători vor să ajungă acasă cu trenul. În Gara de Nord din București a fost forfotă la orele amiezii și doar cei care și-au cumpărat bilete online au stat liniștiți. Ceilalți au așteptat rândul la ghișee cu ochii pe ceas și cu frică să nu piardă trenul.

O doamnă s-a așezat direct pe bagaj în mijlocul Gării de nord în așteptarea trenului.

Venită din Italia ca să își petreacă sărbătorile alături de familie, vacanța a început cu stângul pentru ea: „Aveam tren la trei, acum la două, că era cu întârziere, și mi-a dat bilet la patru, ca să plec la patru. Eu n-am mai pomenit în alte țări... Am luat bilet, plec cu primul tren care a ajuns, dar nu cu întârziere, îți dau bilet la patru pentru că ăsta nu mai e loc.
În picioare, dar tot ajungeam.”

Nemulțumirile s-au ținut lanț și pentru alți călători nerăbdători să ajungă acasă de sărbători, începând cu ghișeele pentru bilete, unde au așteptat la coadă aproape jumătate de oră: „Este revoltător efectiv să stăm. Am vrut să cumpăr bilete online și efectiv mai era un singur loc disponibil online și acum trebuie să vin aici să văd dacă mai există loc disponibil care să-mi permită efectiv să pot să ajung la Sibiu”, „Asta m-a deranjat maxim la CFR.

Cum să nu pot cumpăra bilet: Eu am zece minute până pleacă trenul. Unii au treabă, unii vin de la birou foarte grăbiți, au prins un taxi, au ajuns în fața gării. Nu mai poți cumpăra bilet cu zece minute înainte, nici de la automat, nici de la casierie. Cică nu servesc.”

Citește și: Infractor căutat de o lună, arestat de polițiștii din Brașov. Bărbatul este acuzat că a abuzat mai multe copile

După ce au răzbit totuși printre cozile de la bilete, aglomerația îi așteaptă și în fața tabelelor cu situația trenurilor. Majoritatea așteaptă trenul încărcați cu nenumărate bagaje și cadouri pentru cei dragi. Cei mai fericiți sunt însă cei care și-au cumpărat bilete online, în special studenții, entuziasmați de primirea de acasă: „Ne bucurăm de mâncare și de vacanță, să stăm cu părinții, prietenii. Avem multe bagaje, multe cadouri, mergem la cei dragi.”

Mâine se anunță o zi și mai aglomerată, iar cei care nu și-au cumpărat din timp biletele de tren cu greu vor mai găsi online, însă își pot încerca norocul la ghișee, dacă sunt dispuși să aștepte mult și bine la cozi.