Urmează o avalanșă de greve și proteste în transporturi. Sindicaliștii CFR au anunțat deja data grevei iar angajații Tarom și Metrorex se pregătesc și ei de proteste. 

„Sindicaliștii de la CFR se pregătesc de grevă de luni, 27 noiembrie. Așa cum prevede legea, doar o treime dintre trenuri vor circula pe perioada protestului. Sindicaliștii vor salarii mai mari, dar și investiții în calea ferată, lucruri pe care le-au mai cerut și în greva de avertisment pe care au făcut-o în luna septembrie.

Revoluția fiscală a Guvernului ar putea da peste cap și transportul aerian. Sindicaliștii Tarom amenință cu grevă de pe 1 decembrie și spun că nu vor ridica avioanele de la sol. Aceștia reclamă faptul că măsurile fiscale ale Guvernului i-ar face să piardă o parte dintre bonusuri și prime, dar și o parte dintre sporuri. În schimb, compania Tarom infirmă acțiunile sindicaliștilor și spune că orarul de zbor va fi neschimbat.

Și Metrorex  amenință cu grevă generală. Unul dintre liderii de sindicat a declarat că oricând poate avea loc un protest spontan la metrou. Și în acest caz sindicaliștii vor menținerea bonurilor de masă, dar și menținerea sporurilor pe care le-au avut până acum”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.