Blocați în tunel cu 2 locomotive defecte. Sute de călători care au plecat cu trenul din Iași spre București au stat ore întregi blocați într-un tunel și apoi pe câmp. Locomotiva s-a defectat la un sfert de oră după ce a plecat din gară iar cea trimisă în loc s-a stricat și ea la câțiva metri de tunel.

Prima locomotivă s-a defectat într-un tunel lung de două sute cincizeci de metri, în localitatea Bârnova.

Sătui de situațiile de acest fel, care se tot repetă la fiecare călătorie cu trenul, oamenii și-au pierdut răbdarea.

„A cui e vina, a noastră?! Noi am plătit bilete normale, suntem călători, ne vedem de treaba noastră. Când a plecat locomotiva din stație, a făcut cineva verificare s-o vadă în ce stadiu se află?”, a spus unul dintre călători.

Blocați în tunel cu 2 locomotive defecte. Oamenii au așteptat peste trei ore până să poată ajunge la destinație

O oră și jumătate, călătorii au fost blocați în tunel  în așteptarea unei alte locomotive.

„Sunt oameni bătrâni. În vagon la mine este un copil de un an jumătate”, au mai spus călătorii revoltați. Și a doua locomotivă s-a defectat la ieșirea din tunel, așa că a urmat o altă așteptare de aproape două ore.

După mai bine de trei ore, trenul a plecat spre București. Pentru că nu s-a mai simțit în siguranță să continuie călătoria pe calea ferată, această doamnă a renunțat.

„Încă de la începutul călătoriei controlorul ne-a spus că locomotiva este stricată, dar nu s-au luat măsuri pentru reparare și au plecat în mod iresponsabil știind că locomotiva nu va merge.

În tunel am staționat o oră și jumătate, în condiții cumplite, groaznice. Geamurile nu se deschideau decât cu cheie, aer nu aveam, aer condiționat absolut, bineînțeles că nu”, a explicat unul dintre pasageri.

Reprezentanții CFR au transmis că oamenii care au călătorit cu acest tren pot cere restituirea sumei pe care au plătit-o pentru bilet.