O adevărată tragedie s-a petrecut chiar în noaptea de Crăciun între localitățile Măcărești și Prisecani din județul Iași. Un tânăr de doar 24 de ani a pierit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat de mai multe ori.

La volan se afla un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani din județul Vaslui. Vehiculul a fost implicat într-un accident rutier în jurul orei 02:20, chiar în noaptea Nașterii Domnului.

Mașina pe care o conducea a intrat într-un parapet de metal aflat pe marginea drumului, după care s-a răsturnat de mai multe ori până a rămas suspendată. Potrivit oamenilor legii, mașina a ieșit de pe șosea din cauza vitezei excesive.

Tânărul care și-a pierdut viața se afla pe locul din dreapta. La fața locului au sosit imediat oamenii legii, care l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o alcoolemie de 0.63

ml/g.

Tânărul de 24 de ani nu era singurul pasager din mașina care s-a transformat în doar câteva secunde într-o capcană pe roți. În vehicul se mai aflau încă două persoane, în vârstă de 16 ani. Acestea au fost transportate la spital pentru ca starea lor să fie monitorizată de medici.

„La data de 25.12.2023, în jurul orei 02.20, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ 249, între localitățile Măcărești și Prisecani a avut loc un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 21 de ani, din județul Vaslui în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul susmenționat, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în coliziune cu parapetul metalic, părăsind partea carosabilă după care s-a răsturnat de mai multe ori și a rămas suspendat peste sanțul din afara părții carosabile.

Citește și: Ipoteză halucinantă despre prietenele care și-au luat viața împreună! Adolescentele ar fi fost instigate de colegi să sară

În urma accidentului o persoană a decedat (pasagerul de lângă șofer – un tânăr de 24 de ani, din jud. Iași), iar conducătorul auto și alți doi pasageri (doi minori în vârstă de 16 ani) au suferit leziuni și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0.63ml/g în aerul expirat. La unitatea medicală i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,

a transmis IPJ Iași, notează BZI.ro.