Mare parte din țară este la mila unor vijelii extreme, pe care specialiștii le descriu ca fiind adevărate bombe meteorologice. În aceste zile, vremea își arată o altă față: dimineața și prima parte a zilei aduc temperaturi sufocante, iar seara, valul de aer cald se ciocnește de sisteme atmosferice instabile, declanșând vijelii în numeroase localități.

Vijeliile extreme și canicula lovesc România

În același timp mare parte din țară este la mila vijeliilor extreme.

Specialiștii vorbesc de furtuni care capătă aspectul unor adevărate bombe meteorologice.

Iulia Dumitrașcu: „Până la ora douăzeci și trei sunt posibile ploi vijelii și căderi de grindină. Atenție, însă, acest interval poate fi prelungit. În aceste zile vedem o altă față a vremii. Dimineața și în prima parte a zilei sunt temperaturi sufocante, iar mai apoi valul de aer cald se ciocnește de sisteme atmosferice instabile, iar spre seară în mai multe localități, pornesc vijeliile.

Practic vorbim de coduri de furtună și caniculă în aceeași zonă. De parcă nu ar fi suficient există și avertizări de tip now casting concomitente cu alte coduri generale. În acest moment harta României este colorată în galben și portocaliu cu furtuni și caniculă ce vor ține cel puțin până miercuri, spun meteorologii.”