Christian Sabbagh a fost invitat în cadrul emisiunii „În Oglindă”, de pe canalul de YouTube theXclusive. Jurnalistul a adus în discuții amintiri din copilăria sa, dar și problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului, fiul său suferind de autism.

Fiul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism

Christian Sabbagh este căsătorit cu Iulia și împreună au doi copii. Deși poate că ilustrează familia perfectă, fără probleme, ei bine, aceștia au avut parte și de neplăceri în viață.

Fiul lor cel mic a fost diagnosticat cu autism, după ce mama sa și-a dat seama că nu vorbește, deși avea deja vârsta de 3 ani.

Iulia i-a ascuns o perioadă de timp soțului ei acest lucru, fiind foarte afectată de boala de care fiul ei suferă. Mai mult decât atât, femeia a intrat într-o depresie severă.

Citește și: Raluca Podea, adevărul despre cum a fost părăsită de Florin Pastramă la televizor. Ce s-a întâmplat înainte ca bărbatul să plece în emisiune: „Nu l-am iubit. Relația noastră a început din milă”

„La 3 ani, ea (n.r.- Iulia, soția sa) a simțit că Geo nu vorbește. Și a început să se ducă la medici, la diferite controale și așa mai departe. Și i-au pus diagnosticul. Ea, o bună perioadă de timp nu mi-a zis, s-a ascuns. Intrase așa, ca într-o carapace. Eu am văzut că ceva era total schimbat în comportamentul ei. Intrase într-o depresie severă.

Înainte de operație avea 59%. Dacă ajunge la 30%, sau sub 30% (n.r. – scor, gravitatea autismului), iese din spectrul autism. De când i s-a dat acest diagnostic, noi am făcut câte zeci și mii și sute de ore de terapie”, a spus Christian Sabbagh în cadrul emisiunii de pe YouTube, „ În Oglindă ”.

Cum a afectat diagnosticul de autism întreaga familie?

Atunci când au aflat că Geo are autism, atât Iulia, cât și Christian Sabbagh au abordat situația diferit. Femeia a fost foarte afectată, fiind dărâmată de situație, în timp de jurnalistul a considerat acest lucru un semn.

Mai mult decât atât, Christian Sabbagh și-a amintit că atunci când s-a angajat la Kanal D, a făcut o campanie pentru persoanele care suferă de autism, în speranța că va putea ajuta și alți copii.

Citește și: Maria Constantin a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Marcel Toader: „Eu eram singură sursă de venit în casa noastră”

„Pentru ea (n.r. – Iulia), a fost o lovitură dură, care efectiv a dărâmat-o, a pus-o la pământ. Eu am zis că e un semn. Eu când m-am angajat la Kanal D, prima campanie pe care noi am făcut-o, a fost „Împreună salvăm autismul”.

Iar eu am văzut-o ca pe un dar de la Dumnezeu.(...) Eu am primit sarcina asta, ca să fac ceva și pentru copilul meu, și pentru ceilalți.

Din acest motiv m-am și expus public pentru că eu îmi rezolv problemele, dar nu pot fi rezolvate problemele altor copii.(...) Eu am ales calea asta, tocmai ca să trag un semnal de alarmă, ca să arăt ce se poate face sau ce nu se poate face, cum pot fi ajutați”, a mai spus Christian Sabbagh.