Un copac masiv s-a prăbușit în mod inexplicabil peste un bătrân pe o stradă din Capitală. Victima a fost transportată de urgență la spital. Viceprimarul Sectorului 3 arată cu degetul acum spre edilul zonei, însă primăria susține că alta ar fi problema copacilor.

Un bătrân de șaptezeci și opt de ani a fost la un pas de moarte marți după amiază. În timp ce aștepta la semafor, să traverseze bulevardul Camil Ressu din Capitală, un copac s-a prăbușit peste el.

Bărbatul voia să ajungă la stomatologie, doar că lucrurile au luat o altfel de întorsătură.

Martorii au sărit imediat în ajutor și au sunat la 112, iar victima a fost transportată de urgență la spital. Din fericire, bătrânul se află în afara oricărui pericol, însă s-a ales în schimb cu răni la nivelul gleznei.

Citește și: Dorel „lovește” Golden Gate-ul românesc. Localnicii fac haz de necaz: „Cade podul pe noi, fraților!”

La fața locului și-au făcut apariția imediat reprezentanții primăriei, care au ridicat trunchiul copacului și au curățat trotuarul. Și viceprimarul Sectorului 3 a venit la locul incidentului și a arătat cu degetul spre primar.

„Din păcate nu este primul incident de acest fel în Sectorul 3. Nu putem vorbi despre un accident. Nu este primul și din păcate nu va fi nici ultimul. Este a nu știu câta oară când îi spunem domnului primar că această hidromedia pe care a turnat-o deasupra rădăcinilor nu face decât să putrezească rădăcina copacilor.

Rădăcina copacilor putrezește și copacii cad fix atunci când nu te aștepți. Astăzi să zicem că a bătut un pic vântul dar au fost cazuri în care acești copaci au căzut fără ca nici măcar să bată vântul”, a spus Lucian Judele.

Însă primăria susține, printr-un comunicat, că alta ar fi problema copacilor din sector.

„Copacul căzut a fost un castan verde.

Acest copac, ca și alții din zonă, nu a mai fost toaletat de trei ani, întrucât Primăria Municipiului București, prin dispoziția primarului general, nu au mai emis niciun aviz de toaletare din anul 2020. Singurele operațiuni permise de PMB fiind doar eliminarea crengilor uscate”, a transmis Primăria Sectorului 5.

Între timp, oamenii din zonă sunt disperați și spun că le este teamă să mai iasă pe stradă.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Șocant este că în urmă cu două luni o femeie a fost rănită după ce un copac s-a prăbușit în parcul IOR.