PSD și PNL nu reușesc să găsească un candidat care să intre în lupta pentru Capitală cu Piedone și Nicușor Dan. Sondajele comandate de coaliție au distrus scenariul unei candidaturi comune. Ba mai mult, rezultatele arată că nici candidaturile separate nu le-ar garanta calea către scaunul de primar al Bucureștiului. Pare că lupta pentru primăria Capitalei este pierdută de cele două mari partide chiar înainte de a începe. Rezultatele sondajelor comandate de coaliție îi dau cel mai bun scor lui Cristian Popescu Piedone.

Pare că bătălia pentru Capitală se va da între actualul edil și Piedone.

„PSD și PNL sunt partide care de-a lungul timpului s-au luptat, s-au războit, iar Bucureștiul este un oraș în care e foarte greu să armonizezi electoratele celor două partide. Practic ce se întâmplă? Nu au o figură care să fie atât de puternică, atât de recunoscută în plan național și iubită de bucureșteni, încât să spună votăm indiferent de ce culoare este pe buletinul de vot”,

spune Alexandru Coita, analist politic.

În fața evidențelor, partidele au luat decizia de a merge pe drumuri separate în alegerile pentru Capitală.

„Partidele au decis posibilitatea de a merge singuri în aceste alegeri pe București”, explică Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Social democrații au acum pe masă două variante: Gabriela Firea sau Daniel Băluță.

„Cel mai probabil este doamna Gabriela Firea. Este singura care are susținerea organizației, și-a dovedit intenția de a candida. Dânsa ar trebui să fie”, crede Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD.

Liberalii stau și ei cu opțiunile pe masă. Cel mai probabil îl vor arunca în cursa pentru Capitală pe Sebastian Burduja. Au însă și o temere, ca nu cumva Social Democrații să-l susțină din umbră pe Cristian Popescu Piedone.

„Poate cea mai bună soluție ar fi să lase PSD-ul de data asta liberalilor Primăria Capitalei, să îl pună pe Sebastian Burduja și atunci, în contrapondere, să negocieze Cotroceniul. Problema este că nu este clar în ce măsură tânărul ministru Burduja va avea timp să crească notorietate suficient de repede încât să-l bată pe Nicușor”, mai crede analistul politic.

Cele două partide iau joi decizia finală în privința candidaților pentru Primăria Capitalei.