Au trecut mai bine de două luni de la moartea celebrei Rona Hartner. Artista s-a stins din viață pe data de 23 noiembrie, după o luptă cu cancerul, o boală nemiloasă care i-a răpus viața la vârsta de 50 de ani. Familia regretatei cântărețe își revine cu greu după pierderea suferită. Rinda, sora Ronei Hartner, a dezvăluit că cea mai afectată este Rita Sumalya, nepoata ei. Fiica Ronei Hartner a avut parte de cea mai tristă aniversare, după ce a împlinit 16 ani fără mama ei.

Citește și: Fiica Ronei Hartner, prima aniversare fără mama ei! Gestul sfâșietor făcut în ziua în care a împlinit 16 ani: „A căutat fotografiile ei”

Sumalya a decis că vrea să rămână în casa din Toulon, unde a locuit cu mama ei. Tinerei de 16 ani îi sunt alături bunica și unchiul. Fratele Ronei Hartner a reușit să găsească o soluție pentru a putea munci de acasă și să fie alături de nepoata lui.

Pentru Rita Sumalya a fost o perioadă extrem de grea, mai ales că a avut parte de primul Crăcinul și Revelion fără mama ei, cât și prima zi de naștere fără cea care i-a dat viață. Rinda Hartner a dezvăluit că tânăra are momente când se uită peste fotografiile cu mama ei și izbucnește în lacrimi.

„Pentru Sumayla, este greu, este normal, și-a pierdut mama. Ea e în Franța, nu vrea să plece din casa în care a stat cu mama ei, e normal, e în Toulon.

Mama a rămas cu ea acolo, și fratele meu. Fratele meu și-a organizat cu serviciul ca să poate să lucreze de la distanță. A fost prima aniversare fără mama ei, a fost primul Crăciun, primul An Nou...e greu. În anumite zile plânge, se mai uită pe poze, își aduce aminte de momentele plăcute alături de mama ei, asta o alină și faptul că fratele meu e acolo cu ea și mama o ajută foarte mult”,
a declarat sora Ronei Hartner, pentru o emisiune televizată.

În ce relație a rămas Sumalya cu tatăl ei, Rocco Sedano? 

Rocco Sedano a încercat să păstreze legătura cu fiica lui, și a început să o viziteze mai des. Sora Ronei Hartner a dezvăluit că Sumalya are momente când nu vrea să îl vadă, iar tatăl ei respectă această dorință și a decis să îi ofere oricât de mult spațiu are nevoie. 

„El (n.r. Rocco Sedano) își dorește să fie aproape de Sumalya pentru că are autoritate parentală acum și la 16 ani, totuși ce zice ea, chiar dacă e minoră, statul ascultă ce spune ea. Mai vine din când în când să o vadă, dar câteodată fata îi spune să nu vină și atunci nu vine”, a mai declarat Rita Hartner.