Greu găsești o țară ca România, când vine vorba despre dezvoltarea urbană. O turmă de oi mânată de un cioban a fost filmată miercuri, 15 noiembrie, printre blocurile unui cartier rezidențial de lângă Timișoara. Reporterul NEWSTIME Iulia Dumitrașcu a venit în direct cu toate detaliile.

Citește și: Cartier rezidențial cu teren de golf. Investiția se întinde pe 72 de hectare: „Acest teren va fi introdus într-un circuit internațional”

„Imaginile pitorești sunt deja deliciul internetului. Au devenit virale imediat ce au fost postate. Totul s-a întâmplat în apropierea Timișoarei, în comuna Giroc, o zonă bine cotată, rezidențială. Acolo, de exemplu, metrul pătrat pentru un apartament este de 1.300 de euro, iar vilele se vând cu câteva sute de mii de euro. Bineînțeles că aceste imagini au fost filmate de oamenii care stau în zonă și s-au împărțit locuitorii de acolo în două tabere, cei care se amuză de ce se întâmplă și cei care sunt cumva supărați de această situație care, spun ei,

este des întâlnită, adică oile ajung acolo între locuințele lor foarte des. Se vede foarte clar pe imagini, pe poze, dar și pe acele imagini video cum animalele se plimbă nestingherite printre mașini dar și printre blocuri și case.

Mai spun oamenii că este foarte grea și revoltătoare această situație, pentru că oile fac foarte mult deranj, aduc foarte mult noroi, de altfel le mănâncă florile, dar și gazonul din zonă, așa că trag un semnal de a alarmă și le roagă pe autorități să ia ceva măsuri în acest sens.

Vă spuneam că situația nu este una singulară. S-a întâmplat de mai multe ori și cei care locuiesc în zona Giroc spun că îl cunosc chiar pe ciobanul care trece pe acolo cu oile. Este un câmp în apropiere, pe unde le plimbă și chiar un saivan. Momentan acestea au fost informațiile”, a declarat reporterul NEWSTME.