Operat pentru prostată mărită, analizele au scos la iveală verdictul crunt al medicilor, dar Palatul Buckingam nu a precizat ce fel de cancer are regele. Între timp apar noi informații despre boală pentru monarhul care se află acum în tratament. Regele a început tratamentul pentru cancer. „Cancerul regelui șochează”, „Regele Charles, bolnav de cancer”, sunt doar câteva dintre titlurile presei britanice din ultimele zile. Peste Palatul Buckingham s-a așternut tăcerea.

Citește și: Carmen Harra a prevestit boala Regelui Charles?! Clarvăzătoarea a dezvăluit cât va mai sta acesta pe tron: „Eu am spus că el nu domnește decât foarte puțin”

Regele, în vârstă de 75 de ani, a fost văzut ultima dată duminică, în timp ce mergea la slujbă. Deși a suferit o operație de prostată, monarhul pare că merge fără probleme, chiar dacă are o umbrelă de care se folosește subtil, iar de cealaltă parte stă regina, care îl ține de braț.

Într-un gest extrem de rar, Palatul Buckingham a dezvăluit diagnosticul pus regelui de către medici, cancer, iar unica precizare a fost că nu este vorba despre cancer de prostată.

Harry și William, primii care au aflat de diagnosticul Regelui Charles 

Primii care au auzit despre diagnosticul cumplit pus regelui au fost Harry și William, copiii suveranului. Harry s-a urcat imediat în avion și a traversat oceanul pentru a fi lângă tatăl său în aceste momente dificile.

Presa britanică scrie că acesta ar putea fi un moment important în relația dintre cei doi, după ce Harry a ales să iasă oficial din familia regală. Vestea s-a răspândit rapid și în toate țările în care Regele Charles este suveran. Președintele american pare șocat de cumplita veste.

„Sunt îngrijorat pentru el, sunt îngrijorat de diagnostic. Sper să vorbesc cu el cât de curând ”,

a declarat Joe Biden.

Iar londonezilor nu le vine să creadă ceea ce aud. Pe o perioadă determinată, Regele Charles se va retrage de la îndatoririle publice. Între timp, el a început deja tratamentul și este extrem de optimist că va învinge această boală.