Au apărut informații de-a dreptul cutremurătoare despre moartea Anei-Maria, gravida de doar 19 ani, care a fost găsită fără suflare într-o pădure, după mai bine de opt zile de căutări. Tânăra din Orhei a fost dată dispărută pe data de 12 aprilie, iar ultima dată a fost văzută în timp ce lua o mașină la ocazie.

Citește și: Ultimele mesaje trimise de Ana-Maria, gravida de 19 ani găsită moartă în Republica Moldova, chiar din mașina criminalului: „Deodată am crezut că e o glumă”

Potrivit primelor informații din partea medicilor legiști, Ana-Maria ar fi murit în chinuri groaznice. Pe corpul tinerei, care era însărcinată în aproximativ 6 luni de zile, au fost depistat mai multe semne de tortură, au declarat surse din cadrul Centrului de medicină legală pentru Ziarul de Gardă.

Cauza morții gravidei de 19 ani a fost din cauza traumei cranio-cerebrale deschise, după ce ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur.

Medicii legiști au mai descoperit pe corpul Anei-Maria semne de tentativă de sufocare și urme de tortură, cum ar fi multiple arsuri cu țigara pe mâini. Mai mult decât atât, la brațul stâng au fost depistate și înțepături cu o seringă.

Cine este principalul suspect în cazul morții Anei-Maria, gravida de 19 ani?

Corpul neînsuflețit al Anei-Maria a fost descoperit într-o zonă împădurită, la aproximativ 21 de kilometri de localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

Ea a fost descoperită după mai bine de opt zile de căutări, în care mai bine de 900 de persoane au căutat-o cu disperare. Ultima oară, ea a fost văzută în timp ce lua o mașină la ocazie, însă fără să știe că se afla în mașina care o va conduce spre propria moarte. 

Principalul suspect este chiar bărbatul care ar fi luat-o pe Ana-Maria la ocazie, fiind un fost polițist, în vârstă de 45 de ani.

Bărbatul a fost reținut de oamenii legii pe data de 16 aprilie și a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Principalul suspect neagă că ar avea vreo implicare în moartea Anei-Maria. El ar fi mărturisit în fața organelor de urmărire penală că tânăra ar fi coborât din mașina lui și că nu știe nimic de moartea acesteia. Locul în care gravida de 19 ani a fost descoperită fără viață se află la aproximativ la 21 km distanță de domiciliul suspectului. 

Principalul suspect în acest caz a fost ajutor de șef de grup în cadrul Penitenciarului Nr. 10 Goian, Secția Siguranță și regim, care deține și o societate agricolă. Un angajat al penitenciarului a mărturisit că acesta nu mai lucrează „de mult” în această închisoare și nu știe să fi avut vreo plângere cu privire la comportamentul său la locul de muncă, abuzuri în serviciu ale ilegalități, relatează anticoruptie.md.