Noi detalii cutremurătoare despre cazul Mariei, gravida din Bacău, care a murit pe patul de spital. Maria era însărcinată în 16 săptămâni, după o procedura în vitro. Ea a mers la urgente, la Spitalul Județean Bacău, acuzând febră si dureri abdominale. Medicul de gardă a constatat ca nu se mai aud bătăile inimii fătului. Femeia în vârstă de 38 de ani a rămas internată, dar medicul ginecolog nu și-a dat seama ce cauzează febra, așa ca a trimis-o la specialistul ATI.

Citește și: VIDEO Boala de care era suspectă Maria, gravida moartă din Bacău! Mama victimei nici nu vrea să audă de asta: „Nu zic că n-ar fi făcut vreo criză de nervi”

Timp de 12 ore s-a discutat despre necesitatea unei intervenții chirurgicale, fără vreo măsură efectivă, susține rudele Mariei. Dupa 24 de ore de la internare si două stopuri cardio-respiratorii, inima Mariei s-a oprit.

Rudele spun ca medicii au pierdut timp prețios.

În cadrul emisiunii „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, prin apel telefonic a intrat în direct logodnicul Mariei. Ovidiu Pruteanu acuză medicii de neglijență si lipsă de empatie. El susține că directoarea medicală și-a schimbat declarația în fața presei. El le-a declarat doctorilor că au acordul său să facă tot ce este nevoie pentru a o ține în viață.

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Ea m-a sunat și mi-a spus că s-a oprit sarcina. Eu am încurajat-o. I-am spus că o să fie bine. Ea era importantă. Am comunicat cu ea. La ora 2:29 după-amiază, mă sună ea plângând. Avea dureri mari de burtă. Mi-a spus să vin urgent, urgent la spital. Mi-a dat asistenta telefon și am vorbit cu ea. Mi-a zis să vin cu Vitamina C și cu Controloc.

N-aveau în spital așa ceva. Vă confirm faptul că de la ora opt și ceva, până seara nu a mai vizitat-o niciun medic pe partea de ginecologie. Un anestezist a fost, niște medici de la ATI, dar care nu aveau nicio treabă cu ginecologia.

Teo Trandafir: S-a propus vreo clipă transferarea ei către un spital care se putea ocupe mai îndeaproape de Maria?

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Nu. Singurul transfer care s-a efectuat a fost mutarea de la maternitate la chirurgie. Eu am discutat înainte să vină presa către ei și cu directoarea medicală, care a dat în presă ce a avut de zis. În niciun caz. Diferă total declarația dumneaei cu ce mi-a comunicat mie. Mi-a comunicat că doar au investigat-o local, asta a fost tot cel puțin pe partea de ginecologie.

Ilinca Vandici: Cine a venit și a spus că diagnosticul, de fapt, era că are o depresie, o cădere nervoasă?

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Asta am aflat eu de la Maria, înainte să moară. Mi-a spus că trei medici s-au opus transferului ei și al patrulea a insistat.

Ilinca Vandici: V-a spus ea vreo clipă că se pregătesc pentru o intervenție să scoată fătul?

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Nu, deloc. Inițial mi-au spus că îi fac laparoscopie. În funcție de ce găsesc acolo, mai cheamă și pe cineva de la maternitate. Au avut acordul meu și am comunicat din momentul în care am văzut în ce stare este să facă tot ce e posibil să îi salveze viața. Era și este un copil dorit, dar eu nici nu mă gândeam în momentele alea că o să o văd a doua zi moartă.

Iubitul Mariei, despre ultima dată când a văzut-o în viață: „Te iubesc”

Ovidiu Pruteanu a dezvăluit că a văzut-o ultima dată pe Maria chiar înainte de a intra în blocul operator. El i-a spus că o iubește, moment în care ea a dat din cap. Acela a fost ultimul moment în care Ovidiu și-a văzut logodnica în viață și a mărturisit că nu s-a gândit o secundă la acest scenariu sumbru.

Ilinca Vandici: Când a fost ultima dată când ați vorbit cu ea și ce v-a spus?

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Ultima dată când am vorbit cu ea a fost fix când o ducea spre blocul operator, în jurul orei 18. Singurele cuvinte pe care le-au auzit de la mine au fost „Te iubesc” și a dat din cap. Ăla a fost ultimul moment când am văzut-o în viață, înainte să intre în operație.

Iubitul Mariei Cergan speră ca în acest caz să iasă adevărul la iveală. El este convins că acesta nu va fi ultimul caz. Mai mult decât atât, Ovidiu Pruteanu a mărturisit în cadrul emisiunii „Follow us!” că medicii nu au respectat procedurile nici măcar după decesul Mariei. Spitalul nu a anunțat poliția nici după 48 de ore de la moartea Mariei Cergan.

Ovidiu Pruteanu, logodnicul Mariei: Pe Maria nu mai pot să o aduc înapoi. Pentru iniștea ma și a familiei trebuie să aflăm adevărul. Să putem salva vieți în viitor. Sunt ferm convins că nu suntem ultimii. Nici după moartea ei n-au respectat procedurile. Erau obligați să anunțe poliția. N-au anunțat nici după 48 de ore moartea unei paciente. Maria a murit sâmbătă și s-a aflat marți.