Maria a murit la doar 38 de ani, iar iubitul acesteia face acuzații serioase. Femeia a ajuns la ginecolog pentru un control de rutină, în urma căruia medicul a stabilit că sarcina era în parametrii normali. În doar 24 de ore, starea Mariei s-a schimbat dramatic. A început să se simtă extrem de rău, avea febră puternică, dureri abdominale și de cap, așa că a mers de urgență la Spitalul din Bacău.

Ajunsă la unitatea medicală, medicii au decis că Maria trebuie să fie operată, doar că intervenția chirurgicală nu a avut loc imediat, ci la peste 12 ore de la internare. Ulterior, femeia a fost mutată la secția de Terapie Intensivă, unde a suferit două stopuri cardio respiratorii, al doilea provocându-i și moartea.

Din nefericire, nici fătul pe care femeia îl purta în pântec nu a supraviețuit.

Partenerul de viață al Mariei este îngenuncheat de durere și îi acuză pe medicii de la maternitatea din Bacău de neglijență. Ovidiu este convins că doctorii au intervenit prea târziu.

„Mi-au spus că au monitorizat-o și că așteptau să se facă bine. Dar Maria nu avea cum să se facă bine... Nu am văzut nici în ziua de astăzi fișa de internare, ce s-a întâmplat, ce tratament.

Nimeni. Este o nebuloasă cu fișa Mariei”, povestește Ovidiu, partenerul femeii, notează Antena 3 CNN

Unitatea medicală se apără și spune că toate procedurile au fost respectate.

„Starea pacientei a fost satisfăcătoare la momentul în care s-a prezentat în serviciul nostru, a rămas internata, dar după câteva ore starea pacientei s-a agravat. Atunci s-a format o comisie din medicii de la maternitate”,

a declarat Aurelia Țaga, directorul medical SJU Bacău.

Citește și: Cazul Alexandrei, detalii cutremurătoare: mama tinerei este asistentă chiar în spitalul în care fiica sa și-a dat ultima suflare: „Și eu eram de gardă”

Mama Mariei își plânge acum fiica și are un mesaj pentru medicii din cadrul spitalului. Femeia speră ca nimeni altcineva să nu îi simtă durerea și își dorește ca nicio altă gravidă să nu mai moară.

Între timp, familia gravidei a depus mai multe reclamații iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Am așa durerea și îi învăț pe medici să deschidă ochii mari, să nu mai moară mame, să rămână copiii mici. Cum e cazul de la Botoșani și multe, multe cazuri. Eu nu am ce să fac, să-i bag în pușcărie, eu nu am nicio șansă...

Multe cazuri am văzut de astea, care au rămas, mortul e vinovat”, spune mama Mariei.