Lipsa de experiență la volan a dus la curmarea a două vieți în județul Galați. Un tânăr de 21 de ani și un adolescent de 16 ani au sfârșit într-un mod cumplit, după ce șoferul a intrat violent într-un tir. Autoturismul în care se aflau a luat foc iar cei doi băieți au ars de vii. Tânărul de 21 de ani luase permisul în urmă cu câteva luni.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că mașina condusă de tânărul de 21 de ani intră într-o curbă aflată în rampă. Șoferul nu reușește să controleze autoturismul și ajunge pe contrasens, unde lovește un parapet, apoi se izbește violent de un TIR. Imediat după impact, atât mașina, cât și camionul au început să ardă.

„Veneau de la Tecuci și mai aveau un kilometru până acasă.

Am mers cu el, mergea normal. De băut, nu bea. Mașina am înțeles că a explodat când s-a lovit cu TIR-ul. În două minute a explodat”
, spune tatăl șoferului.

Tinerii nu au mai avut nicio șansă: mașina s-a făcut scrum imediat după impact 

Tânărul de 21 de ani și adolescentul de 16, care era pasager pe scaunul din dreapta, nu au mai avut nicio șansă să se salveze din flăcări.

Mai multe autospeciale de stingere, ambulanțe și un elicopter SMURD au mers la fața locului. Pompierii i-au găsit însă carbonizați pe cei doi.

Ilie, tânărul de 21 de ani, a lucrat în străinătate și s-a întors recent acasă. Se angajase la o fermă, își dorea să-și întemeieze o familie și să își construiască o casă. Celălalt tânăr mort, Dragoș, era nepotul șoferului.

„Este vecinul meu. Era un copil minunat, avea un suflet mare, mergea la școală, avea gânduri mari. Are o soră care regretă după el”, spun localnicii.

Se pare că tânărul de 21 de ani luase permisul în urmă cu patru luni. Anchetatorii cred că mașina a luat foc din cauza impactului la o viteză ridicată. Și lipsa de experiență ar fi fost un factor important al producerii tragediei.