A fost scandal la o înmormântare din județul Suceava, unde un preot s-a întins pe jos în fața cimitirului ca să îi împiedice pe oameni să intre. Se pare că duhovnicul nu era de acord cu faptul că rudele voiau să facă înhumarea pe stil penticostal. A fost nevoie de intervenția poliției, iar incidentul face obiectul unei anchete penale. Preotul din imagini este paroh în comuna Gura Solcii. El s-a întins pe jos în poarta cimitirului, în încercarea de a opri cortegiul funerar să ajungă cu mortul la groapă.

Citește și: VIDEO Imagini controversate din Bistrița-Năsăud! Un preot a tras cu mașina zece copii, pentru a ajunge mai repede la biserică

În imaginile surprinse de martori se observă cum câțiva polițiști și alți doi preoți se agită în jurul protagonistului ca să potolească spiritele. Efortul polițiștilor pare inutil. Parohul cedează la un moment dat și este ridicat, însă la scurt timp se trântește din nou.

După aproape zece minute de haos, rudele decedatului reușesc să strecoare sicriul prin aglomerația de la intrarea în cimitir.

„A făcut teatru, ne-a făcut satul de rușine. Tot internetul știe. Nu trebuia să facă așa. Om cu școală”, a declarat un martor.

Motivul pentru care preotul a recurs la acest gest 

Pe ultimul drum era condus un bărbat din comunitate ortodoxă, dar cu rude de religie penticostală.

Familia răposatului s-ar fi înțeles cu preotul ortodox pentru o ceremonie pe rit penticostal și a plătit taxele necesare către biserică. Parohul s-ar fi răzgândit în ultima clipă și a decis să oprească ceremonia. În încăierare, acesta ar fi fost agresat.

„Din mărturiile celor care au fost prezenți la evenimentul acesta știm că a fost agresat verbal părintele, nu și fizic, doar verbal. Lucrul acesta este confirmat și de filmările care au apărut în spațiul public.

Filmări care sunt oarecum concludente în această direcție”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Două anchete au fost deschise în paralel de poliție și arhiepiscopie. Preotul care a generat scandalul este cercetat penal pentru împiedicarea exercitării libertății religioase.