La aproape două săptămâni de la tragedia de la maternitatea din Botoșani, ies la iveală noi detalii șocante. Mama Alexandrei lucrează în cadrul aceluiași spital iar în noaptea tragediei colegii au asigurat-o că fiica ei va fi consultată de doctor și că este bine.

Între timp, rudele tinerei au fost marți audiate iar polițiștii au ridicat telefonul Alexandrei, pentru expertiză.

„Eu am avut încredere în oameni, în colegii mei, în sistem.

După ce am văzut mesajul „nu am aer” nu a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am plecat la maternitate”, spune femeia îndurerată.

Este mărturia cutremurătoare a mamei Alexandrei, care lucrează ca asistentă chiar la spitalul unde fiica ei a murit ignorată de colegii săi. În noaptea fatidică, femeia era de gardă pe o altă secție. Nu și-a închipuit nici o clipă că Alexandra era lăsată să suporte chinuri groaznice.

„Ea spunea „mama ajută-mă” Măi, avem încredere trebuie să vină la tine toată lumea, am dat mesaje la toate asistentele șefe cu care colaboram. Toate m-au asigurat că trebuie să vină medicul și m-au asigurat că este bine. Tot am dat mesaje toată noaptea. Și eu eram de gardă, puteam să mă duc peste medic, puteam, dar am zis nu îndrăznesc”, a mai spus aceasta.

Când a primit mesajul „nu am aer”, mama și-a dat seama de gravitatea situației și a rugat o colegă care abia intrase în tură să o verifice pe Alexandra.

„A zis cred că făcut un atac de panică, nu are aer”, a fost răspunsul pe care l-a primit atunci femeia.

Disperată, mama nu a mai așteptat și a mers la maternitate.

Era însă prea târziu. Fiica ei se stinsese. Nimeni nu i-a spus însă de ce: „Atât mi-a zis cineva, că avea deja plămânii pe jumătate inundați de sânge.” Întrebări sunt multe însă, până la aflarea răspunsurilor, familia Alexandrei a fost marți audiată ore în șir.

Citește și: Criză de medicamente pentru diabetici! Femei din întreaga lume încearcă să slăbească miraculos cu ajutorul lor

Dărâmat de durere, tatăl abia își stăpânește lacrimile. Până acum au mai fost audiate asistenta și infirmiera care erau de gardă în noaptea tragediei și medicul care a îngrijit-o pe Alexandra pe timpul sarcinii. În zilele următoare vor fi ridicate și alte probe și vor continua audierile în cazul doctorilor.