Șapte ore de chin în care nu a primit nici măcar un calmant. Este doar una dintre concluziile revoltătoare ale raportului preliminar făcut după moartea Alexandrei, tânăra care a sfârșit sub ochii medicilor de la maternitatea din Botoșani. Ce au mai aflat anchetatorii a dezvăluit Delia Săndulachi, reporter NEWSTIME.

Citește și: Ultimele mesaje transmise de Alexandra, gravida care a murit în maternitatea din Botoșani! S-a rugat de medici să o salveze: „Nu mai rezist de durere, vă rog din suflet”

„Raportul preliminar a ajuns pe masa Ministrului Sănătății, iar ancheta a scos la iveală că de la miezul nopții, când i s-a administrat ser fiziologic și un medicament, până dimineață după ora șapte, Alexandra nu a mai fost băgată în seamă de medici cu toate că avea dureri cumplite. Practic vorbim de șapte ore în care tânăra a fost lăsată să agonizeze până a intrat în șoc. Tot raportul preliminar arată că au fost cerute analize în numele unui medic care era acasă la acel moment, iar rezultatele nu au fost nici măcar interpretate.

În plus, la nivelul spitalului nu există o procedură clară pentru cazurile similare cu cel al Alexandrei și dacă situația nu era și așa revoltătoare, declarațiile făcute de șeful secției de chirurgie a spitalului șochează și mai mult”
, a declarat reporterul NEWSTIME. 

Declarațiile revoltătoare făcute de Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie de la Spitalului Județean din Botoșani 

Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie de la Spitalului Județean din Botoșani, a făcut primele declarații despre incidentul care a atras atenția întregii

țări. El și-a apărat colegii și s-a arătat extrem de deranjat de faptul că medicii de gardă nu ar trebui să doarmă. El a subliniat faptul că medicii trebuie să se odihnească în perioada de „odihnă activă”. 

„Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță, s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă.  Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă!

Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească.  Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat Iulian Preda, șeful Secției de Chirurgie de la Spitalului Județean din Botoșani.