Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 30 octombrie- 27 noiembrie. Specialiștii anunță că vor fi temperaturi mai mari decât în mod obișnuit. Cu toate astea, ultima lună de toamnă o să înceapă să facă tranziția către lunile de iarnă, în contextul în care temperaturile vor începe să scadă ușor.

Citește și: După vara din octombrie, vin ninsorile. Când își vor face apariția primii fulgi de zăpadă

La începutul lunii noiembrie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în special în sud-estul României. Din a doua săptămânii a lunii, ploile vor începe să își facă simțită prezența în majoritatea țării. Ploile vor fi dese în vest, centru și nordul țării.

Prognoza meteo săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, cu precădere în cele vestice, nordice și centrale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6.11.2023- 13.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.11.2023- 20.11.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință de excedent în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Frigul scumpește facturile! Specialiștii spun că am putea plăti și cu peste 40% mai mult față de anul trecut

Prognoza meteo săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul și local în centrul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea la munte în luna noiembrie 2023?

Finalul de toamnă se va resimți cel mai bine la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile, însă noaptea temperaturile de la munte ar putea aproape de îngheț. Cei care își doresc să se aventureze în vacanțe pe munte trebuie să aibă grijă să nu plece fără echipaj corespunzător și să verifice cu atenție vremea înainte de călătorie, deoarece nopțile vor deveni din ce în ce mai friguroase.

Potrivit specialiștilor, vântul va fi mai activ pe crestele montane și pe alocuri în Moldova, Dobrogea și Muntenia.