Fostul fotbalist al generației de aur Dănuț Lupu a fost dat în urmărire după condamnarea definitivă la șapte luni și zece zile de închisoare. El susține că este plecat în străinătate pentru niște analize, dar că se va întoarce de bună voie sâmbătă sau duminică.

Citește și: Urmărit internațional, viață de lux în Italia! Unde se află, de fapt, fiul celebrului om de afaceri Sever Mureșan

„După ce Curtea de Apel București a respins definitiv recursul fostului campion al României, acesta a venit cu o primă reacție după aflarea veștii. Spunea Dănuț Lupu și citez: „Nu am omorât pe nimeni, n-am furat niciun ban de la bancă, nu băut, doar m-am dus la spital. Acestea sunt legile din România, nu avem ce să facem, eu le respect dacă ei au considerat că sunt un pericol public”.

Fostul fotbalist nu se află în țară în momentul de față, motiv pentru care a fost dat în urmărire internațională și se află acum pe lista persoanelor căutate de pe site-ul Poliției române. Cu toate acestea, fostul campion al României dă asigurări că se va întoarce până la sfârșitul acestei săptămâni în țară pentru a se preda autorităților. Vă reamintesc faptul că Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare după ce a fost prins în repetate rânduri fără permis la volan.

Problemele cu legea au început încă din 2001 când Dănuț Lupu a fost prins la volan cu alcoolemie cu mult peste limita legală. I-a fost reținut permisul de conducere, iar ulterior instanța a decis anularea acelui document. Cu toate acestea, Dănuț Lupu s-a urcat în continuare la volan de-a lungul anilor ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat Adina Iliescu, reporter NEWSTIME.

Dănuț Lupu, primele declarații după ce a fost condamnat la închisoare 

Dănuț Lupu a declarat că urmează să se predea la întoarcerea în țară, în acest weekend. În timp ce vorbea despre sentința sa, fostul campion a izbucnit în lacrimi. El își face proleme pentru familia lui, care va suferi în lipsa lui. 

„Statul român cheltuie mai mulți bani cu tine, 4 luni, decât dacă îmi dădeau amendă penală.

4 luni sunt, toată lumea face o treime. O să fac undeva pe la 3 luni și jumătate- 4 luni. Legea așa spune, o treime. Nu cred că am o faptă în care să zici că am făcut cine știe ce. Cam așa ceva, cât timp te condamnă, nu ești pericol public.

Duminică, mă vor lua de la aeroport. Cred că din momentul în care s-a dat sentința, ai 8 ore sau 6 ore să te predai.

Mă duc la frontieră și predau pașaportul. Eu am avut o vorbă: nici la dușmani nu le doresc să ajungă la pușcărie! Nu-mi fac probleme pentru mine, îmi fac probleme pentru familie. O să o las pe soție să plece înainte și eu o să vin ultimul în țară.

Sunt cam singurul fotbalist din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. Câteodată și oamenii mari mai plâng. (n.r. plânge)”, a declarat Dănuț Lupu, pentru  Fanatik