David Popovici, înotătorul român care a bătut două recorduri mondiale în două zile, dă o nouă lecție de normalitate generației sale. Jurnalistul Claudiu Pândaru a postat pe Facebook o fotografie în care l-a surprins pe campionul român într-o stație de autobuz. Acesta stă pe o bancă, iar lângă el este sprijinită o trotinetă electrică închiriată.
„Un campion, un om inteligent, extrem de muncitor, umil și cu picioarele pe pământ.
Irina Petrea, psihoterapeut: „Ne bucură gestul lui David pentru că e un strop de normalitate într-o lume care e din ce în ce mai anormală.
Cred că ar trebui ca toți părinții să vadă că de fapt munca, disciplina, realismul, tenacitatea lui David sunt toate cele care i-au construit caracterul și fără caracter nu faci nimic în viața asta.
În sport și în viață, aroganța se plătește, doar că pentru multe dintre beizadele, aroganțele lor le plătesc părinții și el și-a făcut un nume pe munca lui, de aceea nu vrea să piardă totul culcându-se pe proprii lauri. Cred că la el ar trebui să se uite puștii cu admirație și încercând să îl copieze și la părinții lui David ar trebui să se uite generații întregi de părinți, pentru că David este în primul rând produsul părinților lui. Ca să ajungi unde a ajuns el și ca să aibă un astfel de caracter, acolo au fost niște părinți care l-au crescut așa cum trebuie și de aceea sunt foarte, foarte bucuroasă că am ajuns să discutăm despre el și despre ceea ce înseamnă să ai caracter, într-un jurnal de știri.”
Radu Andrei Tudor: „ La polul opus, foarte bine ai precizat despre beizadele. Vedem liceeni duși la program cu limuzine, cărora li se oferă totul pe o tavă de aur. Cred că și despre acest lucru este discuția.”
Irina Petrea: „Absolut. Când tu, ca părinte, tu pierzi uzul rațiunii, când tu ca părinte te gândești numai cum să-ți răsfeți copilul, cum să-i faci toate plăcerile și toate voile, atunci trebuie să te aștept că acest copil nu va avea caracter niciodată.
Citește și: David Popovici, în fața primei probe de BAC
Caracterul se îneacă într-o mare de plăcere și atunci nu-l pregătești pentru viață, nu-l înveți să muncească, nu-l înveți să-și asume responsabilități, îl înveți că totul i se cuvine fără nici cel mai mic efort, doar pentru că este fata sau băiatului lui tata sau al lui mama și ei așa intră în viață, intră în viață obosiți de cât de mulți bani au, fără să fi muncit o zi în toată viața lor, intră în viață obosiți de plictis, că nu mai știu ce să facă”