David Popovici a ratat titlul mondial la 200 de metri liber! După ce a încheiat semifinala cu cel mai bun timp, David Popovici era considerat favoritul probei de natație de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Natație din Japonia.

Iată însă că proba nu s-a încheiat așa cum și-ar fi dorit sportivul. David Popovici a terminat finala pe locul patru.

David Popovici a ratat titlul mondial la 200 de metri liber! Sportivul vrea să se refacă după competiție prin „metoda Cristiano Ronaldo”

După competiție, David Popovici a declarat că vrea să se refacă cu o baie cu gheață și un somn bun. Chiar dacă rezultatul de la proba din 25 iulie nu a fost favorabil sportivului, acesta nu este deloc demoralizat, pentru că știe că a dat tot cea a putut pe parcursul finalei din Japonia.

Campionul român a explicat și ce s-a întâmplat pe parcursul probei pe care a dominat-o până la un moment dat, însă unde ulterior i-au luat-o alți trei sportivi în față.

„Pentru sută… adică mâine-i mâine. Astăzi trebuie să mă refac. Să beau apă, să-mi fac refacerea, să fac o baie cu gheaţă, să dorm bine și vom vedea mâine ce se întâmplă.

Cei care mă susțin cu adevărat vor înțelege, după cum am spus, că se poate întâmpla. I s-a întâmplat și lui Phelps, mi se poate întâmpla și mie, şi mâine-i mâine. Revin cu forțe proaspete.

Citește și: Cum arată cea mai puternică femeie din lume? Încă de la 6 ani își putea ridica ambii părinți, în același timp

Nimănui nu îi place să piardă.

N-o să zic, să mint, că mi-ar fi plăcut să câștig, dar sunt ok, adică primele trei lungimi de bazin cred că au fost superbune și pur și simplu nu am mai putut pe ultima. Adică am dat cât am mai putut. Se întâmplă și imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim, cum am reuşit ne pregătim. E totuși normal, adică nu e ceva care m-a surprins extraordinar de tare.
Și ăsta-i sportul, uneori câștigi, uneori iei locul patru, uneori iei locul patru la două sutimi, cum am luat la Olimpiadă, și am avut foarte multe de învățat de atunci, cum o să am și de acum. Adică nu sunt necăjit, supărat. Pur și simplu am înțeles ce s-a întâmplat şi să lucrăm către asta, să facem mai bine”
, a spus David Popovici, potrivit Radio România Actualități.