Ziua Națională a României este așteptată cu bucurie de cetățenii țării noastre, care în prima zi a lunii decembrie se gândesc mai mult la țară și la evoluția acesteia pe parcursul timpului.

1 decembrie a devenit Ziua Națională a României în urma unei legi din anul 1990. Află ce semnifică cu adevărat această dată și de ce este importantă pentru toți românii.

Adevărata semnificație a Zilei Naționale a României

1 decembrie a devenit Ziua Națională a României cu aproximativ 30 de ani în urmă. Această dată are o semnificație foarte importantă pentru români, și asta pentru că acest moment amintește de mai multe evenimente foarte importante din punct de vedere istoric.

Prima zi de iarnă comemorează Adunarea Națională a Românilor, care a fost convocată la data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia.

Concluzia Adunării a fost hotărârea ca Transilvania să se unească cu România. Legea Unirii a fost ratificată de către regele Ferdinand prin decret de lege, la data de 11 decembrie 1918. Ulterior, la data de 29 decembrie 1919, aceasta a fost votată de către Adunarea Deputaților.

Urări și mesaje cu ocazia Zilei Naționale a României

Să ciocnim un pahar în cinstea celor ce s-au sacrificat pentru ca noi să fim astăzi aici, sănătoși.

La mulți ani, România!”
„În această zi de 1 Decembrie ne amintim de identitatea și cultura noastră bogată și frumoasă. Nu trebuie să uităm că noi, românii, suntem valoroși. Pe această cale doresc să vă urez tuturor, de la mic la mare, o zi frumoasă de sărbătoare! La mulți ani, dragi români!”

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, vă urez tuturor o zi minunată, plină de mândrie și bunătate.

Dumnezeu să vă aibă în paza Sa, dragi români! Sărbătoriți cu inimile deschise!”

„La mulți ani, români! La mulți ani, România! Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, eu vă urez tuturor un final de an excelent, plin de realizări și voie bună. Nu uitați să vă mândriți mereu că sunteți români, pe oriunde mergeți!”

„Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când celebrăm Ziua Națională a României, vreau să urez tuturor românilor de pretutindeni un an nou prosper.

Fie ca toate dorințele să vi se îndeplinească și să aveți parte de iubire și bogăție, dragi români! La mulți ani, România!”

Citește și: Ninsori înainte de minivacanța de 1 Decembrie. Cum va fi vremea de Ziua Națională a României?

„Fie ca pacea, iubirea, prosperitatea și liniștea să însoțească fiecare român în fiecare zi de acum încolo. Cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a României, eu vă urez tuturor să aveți parte de un final de an prosper! La mulți ani!”

„Dumnezeu are grijă de neamul românesc. Astăzi este despre noi, dragi români, despre idealurile, eșecurile și reușitele noastre. Astăzi îi cinstim pe cei care s-au zbătut și au murit pentru ca nouă să ne fie bine. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”

„La mulți ani tuturor! Dacă te-ai prins în horă, joacă până la capăt. La mulți ani române, la mulți ani România!”

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți românii. Ne face plăcere să transmitem salutările noastre unui client și unui român deosebit. La mulți ani și petrecere frumoasă de Ziua Națională!”

„Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an, de aceea țin să-ți urez La mulți ani!”