Minivacanța de Ziua Națională ar putea fi dată peste cap de vremea capricioasă. Meteorologii au anunțat deja când vor veni primele ninsori și care sunt orașele vizate.

„Joia viitoare, pe 30 noiembrie, în prima zi de minivacanță, în Capitală vom avea o zi cu ninsoare, au precizat meteorologii AccuWeather, iar valorile termice vor fi cuprinse între -3 și 2 grade celsius. Cei care vor veni să vadă parada de 1 decembrie ar trebui să se aștepte la temperaturi și mai scăzute, cuprinse între -5 și 2 grade celsius.

Ninsoarea ar putea să le pună bețe în roate celor care și-au programat o minivacanță în afara țării și asta pentru că traficul aerian ar putea fi îngreunat. Astfel, zborurile ar putea avea întârzieri sau chiar ar putea să se anuleze. Temperaturi scăzute și posibil ninsori am putea avea și în Moldova și Transilvania în primele două zile de minivacanță. Vorbim de temperaturi de -3 sau chiar -4 grade celsius.

În Capitală însă și în sudul țării, ninsorile ar putea veni chiar mai devreme decât estimau inițial specialiștii”
, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Meteorologii anunță vreme schimbătoare la începutul lunii decembrie

„Vremea se menține extrem de schimbătoare în perioada următoare. Dacă vineri vremea se mai încălzește, temperaturile cresc semnificativ în sudul și estul țării și vom avea maxime de 15-17 grade în Lunca Dunării, chiar izolat 18 grade, la finalul săptămâni vremea se răcește accentuat în toate regiunile.

În plus ne așteptăm ca un ciclon atmosferic să se formeze din nou peste Peninsula Balcanică, să ajungă în Marea Neagră, astfel că precipitațiile se vor extinde ca arie, vor începe în partea de sud și apoi în jumătatea de sud-est vor fi precipitații sâmbătă, mai ales sub formă de ploaie în partea de sud și de sud est, însă începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică așteptăm precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv în partea de sud a țării.

În rest va ninge, în jumătatea de nord vor fi ninsori, se va depune și strat de zăpadă, chiar mai consistent în Carpații Meridionali și Orientali.

De asemenea, și vântul va deveni puternic. În estul și sud-estul țării va sufla cu peste 70-80 de kilometri pe oră, iar săptămâna viitoare vremea se va menține în continuare mai rece față de normal.

Temperaturile vor fi ziua cam între -3 și 6 grade. Noaptea preponderent negative temperaturile, până spre -8 grade, iar în perspectivă, primele date pentru 1 decembrie anunță, cel puțin pentru București, o vreme mai liniștită, probabilitatea de precipitații fiind redusă în acest moment, iar temperaturile să fie undeva la 5- 7, posibil chiar 8 grade”, a explicat meteorologul Mihai Huștiu.