O furtună extremă, cum nu s-a mai pomenit în noiembrie, a lovit nord-estul Bulgariei. Ninsorile puternice au venit însoțite de ploi torențiale și vijelii de peste 120 de kilometri pe oră, care au prăbușit mii de copaci. În orașul stațiune Varna și alte opt localități a fost decretată stare de urgență, iar oamenii au fost sfătuiți ca, pentru siguranța lor, să nu se deplaseze decât în cazuri extreme.

Zeci de oameni au rămas cu mașinile împotmolite în troiene. Varna este de nerecunoscut după trecerea furtunii care a lovit Bulgaria cu puterea unui uragan. Doi oameni și-au pierdut viața, striviți de copaci doborâți de rafalele violente de vânt, care au atins 125 de kilometri pe oră. În oraș a fost decretată alerta roșie. Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case.

Toate străzile sunt acoperite cu tone de arbori căzuți, unii chiar smulși din rădăcini, iar circulația este ca și imposibilă. Pagubele pentru infrastructură, proprietarii de mașini și case, sunt încă greu de estimat. Cartiere întregi au rămas fără electricitate iar autoritățile au închis școlile.

În port, furtuna de pe Marea Neagră a adus valuri uriașe. Închis a fost și drumul care leagă Varna de Dobrich, unde chiar și camioanele și mașinile de mare tonaj au rămas îngropate în nămeți.

Un viscol cum localnicii nu au mai pomenit în noiembrie a troienit în nord-estul Bulgariei. În regiunea Shumen, șoferii au fost nevoiți să își abandoneze mașinile ca să nu înghețe în ele.

Botezat Frederic, valul de aer polar a lovit cu o forță rar întâlnit, aducând pericolul mai ales pe șoselele din afara orașelor. În opt localității traficul a fost închis de viscolul izbucnit încă de vineri noapte.

Vijelii cu ploi torențiale au venit de pe Marea Neagră și în Turcia, unde au provocat inundații și pagube importante în orașele de coastă Șile și Garipce. Străzile s-au transformat în torente turbate, care au dus cu ele mașini. Pe paginile de socializare au fost postate numeroase imagini care arată forța furtuni. În nord-est, vremea extremă a dus și la dispariția pe mare a unei nave turcești cu 12 marinari la bord.