Fenomenele extreme cu intervale deosebit de reci vor mai lovi România, chiar dacă iarna încă nu a început în toate regiunile.

„Episodul de vreme foarte severă pe care l-am avut în acest weekend a adus intensificări ale vântului cu viteze deosebit de ridicate și pe de altă parte o răcire a vremii pe partea de est a teritoriului. Sigur că iarna nici nu a început cu adevărat și este foarte probabil ca pe parcursul lunilor viitoare să mai apară episoade cu vreme severă, însă trebuie să accentuez faptul că ciclonul din weekend

a fost unul deosebit de violent și probabilitatea ca un astfel de eveniment să apară prea des este destul de redusă. În schimb, episoade cu vreme rece, da. De acum încolo categoric vom avea.

Chiar și în această săptămână, după o creștere a temperaturilor marți și miercuri în unele zone ale țării, așteptăm o răcire a vremii, astfel încât jumătatea săptămânii să aducă valori maxime doar între 1 și 10 grade.

La fel și precipitațiile, în situațiile în care apar episoade cu vreme mai rece, vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. Altfel scurt, pe scurt, un tablou care ne arată clar că iarna nu este departe”
, a explicat Florinela Georgescu, director de prognoză la Administrația Națională de Meteorologie.