Doi soți români ar fi vândut încălțăminte și haine furate din magazine de le de lux din Italia. Prejudiciul este de sute de mii de euro, spun polițiștii, care au găsit multe astfel de produse în casa suspecților. Nu este exclusă nici varianta ca indivizii să facă parte dintr-o rețea cu ramificații și în alte țări. Femeia de 36 de ani și soțul ei, în vârstă de 45 de ani, sunt bănuiți că ar face parte dintr-o bandă de tâlhari, care ar fi predat mai multe magazine de lux din Italia, din care au dispărut genți,

pantofi și haine.

Citește și: Ipoteza anchetatorilor: jaful de la Sibiu ar fi acoperit de fapt o reglare de conturi. Omul de afaceri se află în continuare în stare gravă: „Este un om vizionar și controversat”

Valoarea de piață a bunurilor furată se apropie de o jumătate de milion de euro. Acasă la cei doi români au fost găsite o parte din respectivele obiecte vestimentare, spun polițiștii.

Este vorba de produse ce poarcă marca unor branduri de lux, estimate la o evaluare preliminară la 400.000 de euro.

„Anchetatorii au ajuns la concluzia că bunurile de lux furate erau vândute pe un site specializat din străinătate. Cei doi soți și-ar fi creat mai multe profile fictive și ar fi postat anunțurile. În computerele celor doi au fost găsite mai multe tranzacții, care acum sunt investigate.

De altfel, polițiștii le-au confiscat și 9.000 de euro și un autoturism de lux”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Cei doi soți români au fost reținuți 

Mașina ar fi fost cumpărată din banii obținuți din astfel de tranzacții ilegale pe care cei doi le derulau încă din 2021, dar plângerea a fost formulată abia acum în Italia de un reprezentant legal al uneia dintre casele de modă.

Nu e clar dacă cei doi români se duceau personal acolo să fure sau procurau produsele de la alte persoane.

„Cei doi bănuiți au fost depistați și conduși la audieri în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală”, a declarat un purtător de cuvânt.

De-a lungul timpului, magazinele caselor de modă de lux au devenit ținta hoților. Au apărut mai multe imagini spectaculoase cu astfel de jafuri, unele fiind chiar recente. Deocamdată, cei doi soți români sunt cercetați de către polițiștii din cadrul Serviciului de investigații criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.