Controalele mai dese din ultima perioadă ne aduc în față situații de-a dreptul surprinzătoare. La Timișoara, doi tineri au fost prinși cu substanțe interzise în curtea unui liceu, iar unul dintre ei chiar a recunoscut, senin, că voia să le ducă la o petrecere. Iulia Dumitrașcu, reporter NEWSTIME, a oferit toate informațiile despre acest caz, în cadrul jurnalului.

Citește și: Problemele se țin lanț pentru prietena lui Vlad Pascu! Tânăra a fost trimisă în judecată

„Cei care au descoperit totul în curtea liceului din spatele meu, anume Liceul Tehnologic de Vest, au fost jandarmii grupării mobile de aici din Timișoara. I-au văzut pe cei doi tineri, cum vă spuneam aflați în curtea școlii, că aveau un comportament suspect, așa că i-au luat la întrebări. Așa au descoperit că băieții de 16, respectiv 18 ani aveau asupra lor substanțe interzise. Cel mai tânăr dintre ei, cel de 16 ani, a recunoscut că avea stupefiantele pentru consumul propriu și că urma să meargă la o petrecere și să le împartă între

prietenii săi. De altfel, el mai avea la el pe lângă substanțele interzise și un cântar electronic. Cei doi au fost duși la audieri, au fost lăsați să plece acasă. Sunt cercetați în acest moment în stare de libertate. Inspectoratul școlar de aici din Timișoara a ținut să facă o mențiune și anume că cei doi nu sunt elevi ai acestui Liceu Tehnologic de Vest și nu se știe de unde și cum au apărut.
Cel mai probabil au scăpat neobservați de paznicul instituției de învățământ, iar din acest motiv direcțiunea școlii a decis să înăsprească paza”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

Tânărul în vârstă de 18 ani fusese eliberat condiționat  

Tânărul în vârstă de 18 ani, care ispășise o pedeapsă privativă de libertate și care fusese eliberat condiționat, a declarat că a achiziționat substanța din curiozitate.

„În cursul zilei de ieri (marți- n.r.), un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, aflat în serviciul de patrulare, a identificat în curtea unui liceu, doi tineri, dintre care unul minor, având substanțe interzise asupra lor. Jandarmilor le-a atras atenția comportamentul suspect al celor doi, iar în urma verificărilor, au descoperit asupra lor plicuri transparente cu substanță pulverulentă cristalină”, a transmis Jandarmeria Română în decursul zilei de miercuri, 20 septembrie 2023.