Cinci milioane de euro reprezintă investițiile în „Fabrica de vise”, închisă de procurorii DIICOT. Anchetatorii susțin că dulciurile și dispozitivele de vapat cu stupefiante produse acolo ajungeau inclusiv la minori. Grav este că printre angajații fabricii se numără și un polițist, care în timpul liber ambala dulciuri cu substanțe psihoactive. În total, 28 de persoane au fost reținute. „Fabrica de vise” din Iași a rămas fără 40 de tone de produse.

Procurorii au mai confiscat peste 80.000 de dispozitive de vapare, peste 3.000 de acadele și 1.500 de pungi și cutii cu jeleuri și prăjituri.

Citește și: Conversația telefonică dintre Vlad Pascu și mama lui, la puțin timp după arestare, a fost făcută publică! Cum a încercat femeia să îl scoată din arest: „Nu ai ce căuta acolo”

„Din câte am înțeles, această fabrică din rețea avea agenți de vânzări care se ocupau de racolarea, de găsirea clienților și o clasare produselor pe piață.

Într-adevăr este vorba despre câteva produse oferite cel puțin unor doi sau trei copii minori, dacă nu mă înșel, care se pare că au creat anumite efecte nedorite bineînțeles. Se pare că a ajuns unul dintre copii a ajuns la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale”
, a declarat Radu Irimia, avocat, pentru NEWSTIME.

Din rețeaua „Fabrica de vise” a făcut parte și un polițist din Iași 

Din rețea ar fi făcut parte și un polițist din Iași. Acesta le-a spus anchetatorilor că în timpul liber lucra la fabrică și ambala dulciuri, însă nu ar fi știut că acestea sunt ilegale. A fost reținut alături de alte 27 de persoane, inclusiv patronii de magazine care vindeau astfel de produse.

„De altfel, reprezentanții companiei furnizoare au menționat clientului meu și asociatului său faptul că au avut o strânsă colaborare cu reprezentanți ai DIICOT Iași, care au venit să viziteze acea fabrică și care au confirmat că

totul este absolut legal și în regulă”, a declarat Eduard Anton, avocat, pentru NEWSTIME.

Produsele au devenit cunoscute rapid, mai ales în rândul adolescenților:  „Au spus că vor de astea că le oferă o anumită relaxare”, „Din ce am înțeles erau destul de căutate, dar noi la un moment dat am stopat când am auzit că vor să le facă interzise”. 

„Înseamnă că operațiunea, care se numește „fabrica de vise”, este doar un început pentru o fabrică de coșmar. Această operațiune a vizat contracararea ascunderii unor substanțe psihoactive în produse care erau destinate exclusiv copiilor: acadele, jeleuri, biscuiți, bomboane, țintind în acest fel un public din ce în ce mai fraged, care de multe ori nu era conștient de ceea ce ingera”, a mărturisit un ofițer BCCO Iași, sub protecția anonimatului.

În ultimul an, cifra de afaceri a firmei care deținea fabrica din Iași a crescut cu 200%.