A fost potop pe o stradă din Brașov, dar nu din cauza ploilor, ci a unui muncitor care a lovit un hidrant. Bărbatul a intrat cu mașina în el și l-a rupt, iar din asfalt a apărut un jet de apă înalt de câțiva metri. Apa a țâșnit câteva ore, iar sute de mii de litri s-au scurs pe șosea.

O fântână arteziană înalta de 3 metri a apărut din senin pe o stradă dintr-un cartier din Brașov.

Era ora 9 nouă dimineața când compania de apă a fost anunțată că un hidrant a fost rupt. Ajunși la fața locului, angajații au aflat că de vină pentru haosul creat ar fi un șofer.

„Este vorba despre un hidrant care a fost rupt de către lucrătorii la electrica, care executau niște lucrări în zonă. Au rupt hidrantul în urma unor manevre cu niște mașini de pietriș”,

spune Alina Bălătescu, purtător de cuvânt compania Apa Brașov.  

A urmat o misiune contra cronometru pentru limitarea pagubelor. Ca să ajungă la robinetul de lângă hidrant, angajații companiei de apă au fost nevoiți să spargă asfaltul.

Citește și: Urmărire ca în filme la Botoșani! Fugarul a fost prins doar după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

„La mai bine de o oră de la începerea avariei, angajații de la companie lucrează să oprească această fântână arteziană, însă marea problemă este că toată apa s-a scurs pe șosea, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.  

Pentru că temperatura exterioară era foarte scăzută, probleme au avut și șoferii. Aburii emanați au acoperit drumul cu o ceață densă.

Apa a fost oprită în zonă vreme de patru ore, până când specialiștii au reușit să remedieze avaria. Marea problemă este că sute de mii de litri de apă s-au pierdut în urma acestui incident.

„Pentru 30 de minute se pierd aproximativ o sută de metri cubi. (n.red. Pierderea) Nu o suportă în niciun caz clienții, este o pierdere a companiei Apa Brașov”,

mai spune purtătorul de cuvânt.  

Reprezentanții Electrica au transmis într-un comunicat în scris că reparațiile vor fi suportate de companie.