Abdulkadir Cam, un cetățean turc în vârstă de 64 de ani, este principalul suspect în cazul Mirelei. Trupul neînsuflețit al Mirelei Bîtfoi a fost găsit pe un câmp din Dâmbovița, lângă Autostrada A1, pe data de 5 aprilie, la aproximativ o lună de la dispariția femeii. Principalul suspect ar fi ucis-o pe femeia în vârstă de 28 de ani pe data de 5 martie, i-ar fi transportat cadavrul până pe autostrada București-Pitești, în zona kilometrului 62.

Citește și: Loredana, criminala din Mangalia, și-a primit pedeapsa! Câți ani va petrece în spatele gratiilor?

Aproape o lună a trecut de când apropiații Mirelei nu au mai auzit nimic despre ea, până când descoperirea șocantă a fost făcută de un trecător. Bărbatul a fost identificat cu ajutorul unor persoane din anturajul victimei. Mirela își anunțase sora că urmează să aibă o întâlnire cu bărbatul.

Abdulkadir Cam a refuzat să colaboreze cu anchetatorii. Bărbatul este cetățean turc și a spus că nu știe română, însă a refuzat să vorbească chiar și în momentul în care i s-a adus un traducător.

Suspectul a părăsit țara natală de mai bine de 40 de ani, iar ultimii 20 i-a petrecut în București, unde și-a deschis un atelier autor. Surse din anchetă susțin că acolo ar fi avut loc crima.

Proprietatea lui Abdulkadir Cam a fost verificată, joi, 11 aprilie, de anchetatori, care au avut nevoie de mai multe ore pentru a strânge dovezi.

Ce au descoperit anchetatorii în locuința lui Abdulkadir Cam?

Anchetatorii au avut parte de un șoc atunci când au ajuns la locuința lui Abdulkadir Cam. Bărbatul are o prioritate cu mai multe clădiri și o curte plină cu resturi de construcții, la fel ca în curtea lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal.

Perchezițiile la fața locului au durat mai bine de 14 ore, iar autoritățile au găsit dovezi incriminatorii, mai exact ADN-ul Mirelei. Printre dovezile găsite de criminaliștii s-a găsit și o sârmă, cu care femeia în vârstă de 38 de ani ar fi fost legată, relatează Antena 3.

Anchetatorii au mai aflat că vecinii se temeau de turcul în vârstă de 64 de ani.

Bărbatul ar fi avut probleme psihice, susțin aceștia.

„Îl cunosc de când eram mic, de când eram în Germania îl cunosc... Violent nu este! M-au sunat niște vecini aici și m-au anunțat că sunt percheziții la strada și am venit să vad, am auzit doar de la ei că sunt la el în casă. Probleme psihice da, din câte știu eu, are!”, „Avea certificat de nebun din Germania.

Era liniștit, singurel era, și bolnav fizic și psihic”, au declarat vecinii suspectului.

Abdulkadir Cam a fost căsătorit cu o româncă până în urmă cu câțiva ani. Femeia ar fi murit în condiții suspecte. El le-ar fi povestit anchetatorilor că soția lui a fost omorâtă de mai mulți bărbați care ar fi intrat peste ea în casă. Această informație nu a fost confirmată oficial de autorități până la acest moment.