În timp ce Andreea Morega era condusă pe ultimul drum de prieteni și familie, Mirel Dragomir era vizitat în arest de către părinții săi. A trecut o săptămână de la crima care a șocat o țară întreagă, când Andreea, o tânără studentă l medicină a fost ucisă de băiatul care se presupune că i-ar fi fost iubit. Mirel Dragomir era student la Medicină și Teologie, iar în aceste momente se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, unde a fost vizitat pentru prima dată de către părinții săi.

Citește și: Fosta iubită a lui Mirel din Timișoara, la un pas să aibă aceeași soartă ca Andreea. Prin ce chinuri a trecut tânăra: „Era de o gelozie ieșită din comun”

Părinții lui Mirel Dragomir i-au adus mai multe haine de schimb și mâncare fiului lor, iar ce le-a dezvăluit complică și mai mult cazul. Criminalul le-a mărturisit părinților săi că regretă fapta comisă și că nu își explice cum a ajuns în această situație.

El le-a dat de înțeles că nu ar fi avut discernământ în momentul în care a comis fapta, însă acest lucru urmează să fie stabilit de o expertiză psihiatrică, care va hotărî dacă avea discernământ în momentul în care a comis crima.

După ce și-a vizitat fiul în arest, tatăl lui Mirel a făcut declarații cu lacrimi în ochi. Bărbatul a dezvăluit că nu îi pare rău că a ajuns după gratii, îi pare rău doar că a că Andreea Morega nu se mai află printre noi.

Potrivit Observator, mama nu ar fi putut să își privească fiul pentru mult timp și a așteptat în capela poliției ca tatăl să termine de vorbit cu el.

Tatăl lui Mirel: Ce a fost în mintea lui, spune: "nu știu ce am făcut și de ce am făcut, dar îmi pare rău de fată. Nu-mi pare rău că sunt aici (n.r

la închisoare), dar mă doare sufletul".

Profilul criminalului din Timișoara, realizat de un celebru psiholog: „Avea discernământ toată ziua”

Psihologul Ion Duvac a realizat în cadrul emisiunii „Follow us!”, prezentată de Ilinca Vandici și Teo Trandafir, pe Kanal D2, profilul criminalului din Timișoara. El este de părere că Mirel Dragomir intră în categoria psihopaților, iar tânărul a avut discernământ în momentul în care a atacat-o pe Andreea Morega.

Dr. Ion Duvac: În cazul de față, cred că avem mai degrabă cu un celebru psihopat. Vine cu, ceea ce noi specialiștii numim, triunghiul întunecat al personalității noastre. De regulă, există o distincție fină între a fi psihopat și sociopat. Literatura de specialitate consideră că psihopații sunt preponderent înnăscuți și sociopații sunt mai degrabă vulnerabilități de mediul în care au crescut. În ceea ce privește tânărul criminal, nu avem suficiente date ca să vedem istoricul lui copilărie de viață(...)

Sigur nu scapă. E foarte important să se vadă discernământ sau nu. Avea discernământ toată ziua. Aici se măsoară la Institutul de Medicină Legală.(...) El era un pic obsedat și nu accepta narcisismul domniei sale un refuz.