Loredana Atănăsoaie este autoarea crimei din Mangalia, care a înspăimântat o țară întreagă. În noaptea de 5 spre 6 august 2023, Loredana și prietena ei cea mai bună, Alina, au început să se certe. Cele două se aflau în hotelul în care lucrau, în stațiunea Saturn. Loredana a ucis-o pe prietena ei, într-un moment de furie, după care i-a pus trupul neînsuflețit într-o valiză. Tânăra de 18 ani a abandonat geamantanul cu trupul neînsuflețit al prieteni sale sub o bancă, într-un parc din Mangalia.

Trupul Alinei a fost găsit în dimineața zilei de 6 august, în parc, aflat la doi pași de plajă.

Citește și: Loredana, criminala din Mangalia, comportament bizar la 6 luni de când și-a ucis cea mai bună prietenă. I-a uimit pe toți din sala tribunalului: „A început să râdă”

Tânăra de 18 ani fusese trimisă în judecată încă din noiembrie 2023 pentru omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar și acces ilegal

la un sistem informatic. Loredana Atănăsoaie și-a primit sentința miercuri, 10 aprilie 2024. Tribunalul Constanța a acordat 75.000 de euro cu titlul de daune morale, iar criminala din Mangalia a primit 15 ani și trei luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Ce a putut să facă Loredana Atănăsoaie, criminala din Mangalia, în sala de judecată

În luna ianuarie a acestui an, Loredana s-a prezentat cu un comportament bizar în sala de judecată.

Criminala din Mangalia nu părea să fie afectată de nimic, ba chiar ar fi început să râdă de față cu toată lumea, după ce avocatul desemnat din oficiu i-a spus ceva la ureche. Comportamentul Loredanei i-a luat pe toți prin surprindere, care părea că nu are niciun fel de remușcare pentru cele întâmplate. 

„A fost adusă în sala de judecată și părea că nu este afectată de nimic (…).

Avocatul desemnat din oficiu s-a apropiat de ea și i-a șoptit câteva cuvinte, moment în care Loredana a început să râdă (….). Am stat față în față cu Loredana. Tot limbajul corpului arată că încearcă să ne manipuleze. Când o vezi, nu îți vine să crezi că a fost capabilă de o astfel de oroare, este împotriva oricărei matrici comportamentale. Dar dacă îi vezi privirea, jocul ochilor, modalitatea în care își ține picioarele, modul în care își caută cuvintele, îți dai seama că minte, o persoană experimentată nu are cum să nu observe acest lucru”,
a mărturisit Florin Răican, avocatul familiei Alinei Ciobanu, potrivit  Vremea Nouă.