La două luni de la tragedia din Mangalia, Loredana Atănăsoaie, autoarea crimei, a făcut noi declarații în fața procurorilor. Tânăra a oferit noi detalii despre noaptea în care i-a luat viața celei mai bune prietene, Alina. Cele două au plecat împreună pe timpul verii să lucreze pe litoral, iar de la cele mai bune prietene, ele au ajuns să se certe. În noaptea în care Alina a murit, Loredana a atacat-o cu un cuțit.

Ulterior, ea i-a pus trupul neînsuflețit într-o valiză, pe care a abandonat-o într-un parc din apropierea hotelului în care stăteau.

Citește și: Ajunsă în spatele gratiilor, autoarea crimei din Mangalia a făcut un gest care le-a uimit și pe colegele ei de celulă: „A început să se roage să o ierte. Se roagă și pentru Alina”

Loredana a fost audiată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, unde a oferit noi detalii despre noaptea în care a omorât-o pe Alina.

Tânăra de 18 ani a dezvăluit că nu și-a dorit să o ucidă pe prietena ei și nici nu a știut unde a lovit-o cu cuțitul, deoarece era întuneric în cameră. Cele două s-au confruntat, moment în care au produs zgomot, iar vecinii au venit și le-au bătut în ușă. 

„În timp ce era întinsă în pat, cu lumina stinsă, eu eram lângă patul ei, ea fiind cu fața spre perete, moment în care Alina s-a mișcat, eu plângeam pentru că nu voiam să o înjunghii, însă m-am

speriat și am lovit-o cu cuțitul în gât când Alina s-a întors către mine. Imediat, Alina s-a ridicat din pat asupra mea, eu scăpasem cuțitul. Alina m-a lovit cu pumnul în față, moment în care am căzut eu la pământ. În cădere, am dărâmat scaunul din cameră și probabil atunci s-a produs zgomotul, ceea ce a alarmat mai multe persoane, care i-au și bătut la ușă.

În timp ce eram la pământ, Alina m-a strâns de gât, mi-a produs acele leziuni la gât și căuta cuțitul care era pe podea, întrucât

era încă întuneric în cameră. Am început să caut și eu cuțitul în cameră de frică să nu mă lovească Alina, l-am găsit și am lovit-o în umăr. După ce am lovit-o pe Alina, am împins-o de pe mine, moment în care i-am pus mâna la gură pentru că bătuseră persoanele respective la ușă. Cam tot acum Alina începuse să horcăie și să se producă decesul, se vedea că nu mai are putere.
Când i-am pus mâna la gură Alinei, m-a și mușcat de mâna dreaptă. Menționez că în cameră era întuneric și când am lovit-o, nu am văzut unde o lovesc, eu nu am vrut să o omor și încă nu realizez de ce am pus mâna pe cuțit”
, a declarat Loredana în fața procurorilor.

Loredana a dezvăluit că se roagă ca Alina să o ierte pentru fapta comisă: „Am avut chiar și un coșmar”

Loredana Atănăsoaie a dezvăluit că are remușcări în legătură cu tot ce s-a întâmplat și nu își poate găsi liniștea. Autoarea crimei din Mangalia își dorește ca prietena ei să o ierte, motiv pentru care a început să se roage, mai ales după ce a avut un coșmar cu ea. 

„Încă o dată, regret fapta pe care am săvârșit-o și îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat, am momente când încă mă gândesc la ea, am avut chiar și un coșmar cu Alina și am început să mă rog să mă ierte”, a mai spus tânăra de 18 ani.

Nu este prima dată când Loredana mărturisește că a început să se roage, pentru a cere iertare pentru faptele ei. Ea a fost susținută de colegele ei de celulă să se roage, motiv pentru care a și primit o carte de rugăciuni. Când vrea să fie singură, tânăra de 18 ani are un loc lângă geamul din arest, acolo unde merge și se roagă. 

„În prima fază, i-a dat cineva o carte de rugăciuni, dar ea a zis că nu o vrea, pentru că nu merită ca nici măcar Dumnezeu să se uite la ea. Apoi, a început să se roage să o ierte.

Se roagă și pentru Alina. Când este comunicativă, când se retrage și se duce la gemulețul de la camera de arest. Se gândește că viața ei s-a cam distrus”,   a declarat avocatul Loredanei Atănăsoaie, pentru  Gândul.ro.