Crima șocantă de pe litoral scoate la iveală noi detalii cutremurătoare. Traseul principalei suspecte a fost refăcut cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din Mangalia. Scenele și faptele din spatele lor au fost analizate inclusiv de psihologi, care se chinuie să traseze profilul suspectei. O persoană retrasă, spun colegii de liceu și o tânără care n-a avut parte de empatie, crede procurorul. Principala suspectă a fost filmată de camerele de supraveghere duminică dimineața după ora patru.

A urcat bagajul cu trupul neînsuflețit al celei mai bune prietene într-un taxi și a povestit șoferului că are cărți. Înainte de a abandona trupul victimei, suspecta a făcut o oprire la un bancomat din oraș. O cameră de supraveghere a surprins-o când a coborât dintr-un taxi, după care a mers la acest bancomat pentru a scoate banii necesari să achite cursa. După câteva minute s-a întors la mașină și și-a continuat drumul.

Citește și: Filmul crimei din Mangalia, surprins pe camere! Ce a făcut Loredana cu valiza în care se afla prietena ei cea mai bună

I-ar fi cerut apoi șoferului să o lase într-un parc foarte aproape de locul tragediei, acolo a abandonat trupul Alinei. S-a întors la hotel cu geanta goală și a făcut tot posibilul să șteargă urmele tragediei, spun procurorii.

„Situația în sine este de o agresivitate extremă în condițiile în care să stai să privești un om cum pierde sânge sub ochii tăi, probabil cere ajutor, să nu faci nimic, să o magazinezi într-un troler, să pleci să ceri ajutor și a doua zi ca și cum nimic nu s-a întâmplat, să mergi să-ți faci jobul reprezintă un semnal de alarmă pentru cei care investighează crima”,
a declarat Raluca Prepeliță, psihiatru Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași. 

Ar fi trimis inclusiv mesaje de pe telefonul victimei pentru a îi deruta pe apropiații Alinei. „S-au certat mai de mult, iar se împăcau, au stat și în chirie amândouă. Nu era violentă, din contră, se înțelegea bine cu Alina, învățau amândouă, stăteau amândouă în aceeași bancă”, a mărturisit mama suspectei. 

„Fata agresor a avut o relație foarte strânsă cu fata victimă și atunci o astfel de persoană, care poate să aibă o tulburare psihică nediagnosticată încă, în aceste situații în care simte că îi fuge pământul de sub picioare sau simte că este atacată, ea așa consideră, că este atacată de un al treilea factor perturbator sau orice alt factor perturbator putea să fie din extern, acționează cu sânge”,

a mai spus Raluca Prepeliță, pentru NEWSTIME.

Alina și Loredana se cunosc din copilărie! Rudele victimei spun că totul a pornit de la invidie 

Cele două fete erau colege de clasă și prietene încă din copilărie. Apropiații au povestit despre principala suspectă că ar fi fost o persoană mai retrasă. Rudele Alinei reduc totul la un singur cuvânt: invidie. „Invidia, răutatea și asta-i. N-a fost nimica, pentru că fata a învăța bine, era o fată cumsecade, harnică. Când a venit fata aici, ea o luat-o pe asta că de ce nu iese în oraș, că e sfântă, că fata își căuta de treaba ei”, a declarat mătușa Alinei. 

Citește și: Ultimele mesaje dintre Alina și iubitul ei, chiar în dimineața crimei din Mangalia. Tânărul și-a dat seama imediat că se întâmplă ceva: „Nu mai suport vina că te-am înșelat”

Principala suspectă și a recunoscut încă de duminică fapta și urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice. „În momentul în care comiți o astfel de faptă ți se activează mental stereotipurile, adică tiparele cu care suntem noi obișnuiți. Sunt lucruri pe care le ai văzut poate la televizor, le-ai citit într-un film, adică nu e o acțiune foarte personalizată, nu este surprinzător să avem o reacție de autoconservare fiecare om încearcă după ce a făcut ceva greșit să se păstreze cumva. E o reacție de autoapărare și unii reacționează așa, încearcă să și ascundă toate urmele”, a dezvăluit Gabriela Groza, psiholog criminalist Alina va fi înmormântată în decursul zilei de joi, 10 august, în satul natal.