Au fost audieri maraton la Piatra Neamț, în cazul tinerei de 16 ani, care a murit din cauza stupefiantelor consumate în casa iubitului ei, pe care l-a cunoscut pe internet. Familia victimei a mers în fața procurorilor DIICOT. Părinții adolescentei sunt de părere că ancheta a fost întârziată și s-a pierdut timp prețios până când s-au adunat probe. Delia Săndulachi, reporter NEWSTIME, a urmărit acest caz șocant și a oferit ultimele detalii. 

Citește și: Mama fetiței electrocutate într-un parc din Capitală, dezvăluiri cutremurătoare: „Copilul putea să fie mort!”. Nu este primul accident din locul de joacă

„Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal imediat ce au primit rezultatele necropsiei. Tânăra în vârstă de 16 ani a murit din cauza unei intoxicații cu o substanță de mare risc, de tip Cristal. Iubitul ei, în vârstă de 19 ani, și doi dealeri de stupefiante au fost arestați preventiv sub acuzația de trafic de substanțe interzise.

Cei trei au formulat o contestație și au cerut să fie eliberați, iar judecătorii vor analiza solicitarea lor. Între timp, la DIICOT Neamț au ajuns și părinții fetei.

Tatăl și mama Sharei au dat explicații după ce au ieșit de la audieri. Aceștia spun că ancheta a fost întârziată și că nu au fost ridicate probe din casa suspectului decât după ce au apărut rezultatele necropsiei.

În plus, rudele cer ca anchetatorii să ia în calcul și ipoteza unui viol. Mai spun că fata lor nu era consumatoare de substanțe interzise și cer de asemenea anchetatorilor să ia în calcul și varianta în care fata ar fi fost obligată de către de iubitul ei de 19 ani să ia substanța”, a declarat Delia Săndulachi, reporter NEWSTIME.

Tatăl Sharei, mesaj dureros înainte de audieri: „Mi-aș dori să nu mai pățească și alți copii”

Shara a murit la locuința băiatului pe care îl cunoscuse în mediul online. Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei reacții adverse la substanța pe care o consumase, care este extrem de periculoasă.

Citește și: Filmul crimei din Mangalia, surprins pe camere! Ce a făcut Loredana cu valiza în care se afla prietena ei cea mai bună

Tatăl adolescentei a povestit, înainte să fie audiat, că a avut o conversație cu mama tânărului, care i-a dai o replică acidă. Bărbatul speră că mai multe persoane vor deschide ochii cu privire la pericolul care se află în jurul lor, ca alții copii să nu pățească ce a pățit Shara. 

„Nu s-au întâlnit niciodată fizic. A fost prima lor întâlnire.

Mama băiatului m-a privit în ochi și mi-a spus că de ce îi acuz eu băiatul că i-a administrat fetei mele, pentru că de unde știe dânsa că copilul meu i-a adus substanțele de la București. Asta a fost o replică foarte acidă din partea doamnei.

Avea alte preocupări. Ea mergea la cluburile de debate. Practic, nu avea timp pentru așa ceva și, vă dați seama, un copil care consumă într-adevăr aceste substanțe, intelectul lui este foarte afectat, nu ar mai fi putut să fie atât de pregătită.

Mi-aș dori să nu mai pățească și alți copii ce a pățit copilul meu. Să nu mai fie distruse și alte familii. Și aș dori să transmit prin intermediul dumneavoastră tuturor să aibă mare grijă de copiii lor", a declarat tatăl fetei.