Accesul mașinilor în centrul istoric al Brașovului ar putea fi interzis în weekend. Este dorința primarului care vrea să rezolve astfel problema aglomerației infernale din fiecare sfârșit de săptămână. Edilul spune că de vină pentru ambuteiajele din trafic ar fi miile de turiști care vin cu vehiculele în zona centrală. Un studiu de trafic făcut de autorități arată că aproape jumătate dintre autoturismele care circulă prin centru sunt din alte județe. 

Citește și: Infractor căutat de o lună, arestat de polițiștii din Brașov. Bărbatul este acuzat că a abuzat mai multe copile

Ce vedeți în imagini nu este coloana de mașini de pe Drumul Național 1. Așa arată fiecare străduță din centrul istoric al Brașovului, la sfârșit de săptămână. Dornici să ajungă la târgul de Crăciun din Piața Sfatului, miile de turiști ajung cu autoturismele până în zona centrală, aici unde se lovesc de o aglomerație de nedescris. 

„Groaznic, mai ales acum că au fost sărbătorile astea libere, a fost ceva cumplit”, a spus un șofer, întrebat cum se circulă în oraș. 

„Strada Poarta Șchei este una dintre cele mai aglomerate artere din centrul istoric al Brașovului și chiar dacă suntem în timpul săptămânii, vedeți că se circulă bară la bară. Imaginați-vă că în weekend cozile de mașini sunt exact la fel pe toate străzile din zona centrală”,

a transmis reporterul Adrian Jătăreanu. 

Măsura ar putea intra în vigoare din anul 2024 

Unul dintre principalele motive pentru care apare aglomerația este faptul că majoritatea șoferilor caută locuri de parcare, iar până găsesc un spațiu liber se învârt zeci de minute pe străzile din centrul istoric.
Autoritățile din Brașov au monitorizat traficul din zona centrală cu ajutorul camerelor de supraveghere, în minivacanța de Ziua Națională.

Peste 27.000 de mașini au circulat pe strada Mureșenilor, iar mai bine de 11.000 dintre ele erau înmatriculate în alte județe.

„Prima măsură pe care am propus-o este să restricționăm circulația în zona centrală și a cartierului Șchei, cu excepția riveranilor, pe perioada weekendurilor. Undeva la 48% dintre mașinile care vizitează centrul stau mai puțin de 60 de minute în zona centrală, de multe ori vorbim de mașini care se rotesc în căutarea unui loc de parcare”,

a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Alternativa pentru turiști ar fi transportul în comun, care este unul dintre cele mai moderne din țară. Primarul Brașovului a lansat și o petiție online care a strâns, în nici 24 de ore, peste 2.000 de semnături. Măsura restricționării traficului ar putea intra în vigoare anul viitor.