Fiecare fază a lunii   aduce cu ea o frumusețe aparte și un set de semnificații culturale și astrologice. Iată care vor fi fazele lunii august în 2024.

Ce sunt fazele Lunii

Fazele lunii sunt rezultatul mișcării Lunii în jurul Pământului și a schimbării poziției relative a Soarelui, Pământului și Lunii. Ciclul lunar durează aproximativ 29,5 zile și este împărțit în opt faze principale.

Luna noua este atunci când Luna este între Pământ și Soare, partea luminată a Lunii este orientată în direcția opusă Pământului, astfel încât nu este vizibilă de pe Pământ.

Primul Pătrar al Lunii se face remarcat atunci când aceasta este pe jumătate luminată și poate fi observată atât după-amiaza, cât și seara. În perioada de Lună Plină, Pământul se află între Soare și Lună, iar partea luminată a Lunii devine complet vizibilă.

La final, în Ultimul Pătrar, Luna reapare pe jumătate luminată, dar acum este orientată în direcția opusă față de Primul Pătrar.

Citește și: Fazele lunii în iunie 2024: Când vom avea Lună Nouă și Luna Plină?

În august 2024, Luna Nouă va avea loc pe data de 4 august. Această fază marchează începutul unui nou ciclu lunar. În timpul Lunii Noi, Luna nu este vizibilă pe cerul nopții, ceea ce oferă o oportunitate excelentă pentru observarea altor corpuri cerești, precum stelele și planetele, care sunt mai

ușor de observat în absența luminii lunare.

Luna Nouă este adesea asociată cu noi începuturi și intenții. Mulți oameni folosesc acest timp pentru a stabili obiective, a începe proiecte noi sau a-și reînnoi energia personală. În astrologie, Luna Nouă este văzută ca un moment propice pentru a planta semințele pentru ceea ce dorim să creștem în viitor.

Lună Plină în August 2024

Luna Plină din august 2024 va avea loc pe data de 19 august. Luna Plină este momentul când Luna este complet luminată de Soare și este vizibilă pe tot parcursul nopții, de la răsărit până la apus. În multe culturi, Luna Plină are o semnificație specială și este înconjurată de numeroase mituri și legende.

Citește și: Luna Plină din aprilie 2024 aduce provocări pentru aceste zodii! Urmează tensiuni și schimbări majore

Luna Plină este adesea asociată cu culminarea sau încheierea unor faze sau proiecte. Este un moment al iluminării și clarității, când lucrurile ascunse pot ieși la iveală. De asemenea, este un moment al energiei intense și al emoțiilor puternice, motiv pentru care mulți oameni resimt efectele Lunii Pline în viața lor personală și emoțională.

Luna nouă: 4 august

Luna la Primul Pătrar: 11 august

Lună Plină: 19 august

Lună la Ultimul Pătrar: 26 august